1. Home
  2. Kennis
  3. Nieuws
  4. Hoe transitieproof zijn de pensioenfondsen?

Hoe transitieproof zijn de pensioenfondsen?

Header Monique Zonder Tekst 1600X900px | AZL

De transitie naar het nieuwe pensioenstelsel heeft een grote en ingrijpende impact op de maatschappij en de sector. BDO voerde onlangs een onderzoek uit naar de ‘Readiness van pensioenfondsen’. In hoeverre en op welke wijze zijn zij voorbereid op het transitieproces?

Publicatiedatum 15 december 2022
Categorie Pensioenstelsel

Ready or not? 

Hoe transitieproof zijn de pensioenfondsen? Hoever zijn pensioenfondsen en pensioenuitvoerders met de voorbereidingen op de overgang naar het nieuwe pensioenstelsel? Welke keuzes worden er tot nu toe gemaakt en wat zijn de uitdagingen?

Onlangs deed BDO hier onderzoek naar. Samen met een aantal andere deskundigen uit de pensioenwereld gaf Monique Sueters, CEO van AZL, haar kijk op de transitie naar de Wet Toekomst Pensioenen (Wtp) en de stand van zaken bij AZL.

Monique Sueters: ‘De transitie heeft grote impact op alle betrokken partijen in de keten. Goede onderlinge samenwerking, afstemming en communicatie zijn cruciaal. Als uitvoerder kunnen wij inzichtelijk maken waar deelnemers en wijzelf tegenaan lopen, zodat pensioenfondsen en sociale partners daar hun voordeel mee kunnen doen. We moeten het écht met elkaar doen, dat staat voor mij voorop.’’

Meer lezen?
Benieuwd naar het hele interview met Monique Sueters en de bevindingen uit het onderzoek?

Download hier interview

De bevindingen staan in het rapport:

Bekijk het rapport

 

Meer informatie
Wilt u meer informatie, dan kunt u contact opnemen met uw vaste contactpersoon bij AZL.

Het laatste pensioennieuws in uw inbox

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van actuele ontwikkelingen in de pensioenwereld, lees updates over het pensioenstelsel en nieuws van AZL.