1. Home
  2. Diensten
  3. Pensioenadministratie

Administratie

Een juiste en efficiënte administratie is een absolute must voor een goede pensioenuitvoering. Dat verwachten uw deelnemers van u. En dat is ook waar AZL voor staat. Onze opdrachtgevers herkennen en waarderen de kwaliteit van onze pensioenadministratie: soepel, geruisloos en precies. Precies zoals het hoort.

Wat wij u bieden

  • Vakkundige implementatie door ervaren specialisten.
  • In de praktijk bewezen werkwijze en flexibel administratiesysteem.
  • Uitstekende combinatie van service, kwaliteit en prijs.
  • Heldere rapportage per kwartaal over de uitvoering.
  • Bij bedrijfstakpensioenfondsen: toezicht op verplichte deelname.
  • Zeer goede resultaten bij het innen van premies.
  • Continue monitoring van klanttevredenheid over uitvoering.
  • Advies over de meest efficiënte pensioenuitvoering.

Juistheid voor alles

Nieuwe pensioenfondsen of het invoeren van grootscheepse wijzigingen bij een bestaande opdrachtgever leggen wij in de handen van onze implementatiespecialisten. Zij zorgen ervoor dat de administratie start met gecontroleerde data. Daarna zorgen wij ervoor dat alle benodigde gegevens voor de pensioenadministratie correct en op tijd in huis zijn. Eenmaal geadministreerd, blijven we controleren. Zo verzekeren wij ons ervan dat elke gepensioneerde precies dat krijgt waar hij recht op heeft.

In control

Die drang naar precisie is ook ingebouwd in onze systemen en in onze werkwijze. Wij vinden het vanzelfsprekend dat wij assurance-rapportages (ISAE 3402 en ISAE 3000) kunnen overleggen. Daarnaast helpen onze specialisten in risicobeheer ons te werken aan de hand van een set van protocollen. Als bestuurder volgt u ons op de voet aan de hand van de Service Level Agreement en onze complete kwartaalrapportage over die afspraken. Zo zijn wij aantoonbaar 'in control'.

Persoonlijk en betrokken

Wij geloven in persoonlijk contact. Deelnemers worden niet geholpen door een callcenter met uitgebreide keuzemenu’s, maar direct door echte mensen die uw regeling van binnen en buiten kennen. Niet voor niets waarderen deelnemers onze service gemiddeld met het rapportcijfer 7,4 (bron: continu onderzoek deelnemerstevredenheid in opdracht van AZL). Net zo belangrijk zijn de persoonlijke contacten met u.

Kennismaken?

Wij lichten de kwaliteit van onze pensioenadministratie graag verder toe. 

Wilt u meer informatie ontvangen en/of een afspraak maken? Neem contact met ons op via: 088 116 2000.

‘Een goede administratie is de zuurstof voor elk fonds’

"Als fondsen naar ons willen overstappen krijgen we vaak de vraag: kunnen jullie ons maatwerk leveren? Ons antwoord is dan: ja, we kunnen alles. Maar we willen niet alles. Want we willen ons werk voor u goed doen tegen verantwoorde kosten. Dus is het slimmer samen te verkennen waar de mogelijkheden liggen om het efficiënter te doen en daarbinnen voor u een oplossing te vinden. En we zien in de toestroom van nieuwe fondsen dat ons aanbod qua kwaliteit, prijs en service aanslaat."

Annemieke Kievits,
Interim-directeur Pensioenuitvoering