1. Home
  2. Over AZL

AZL. De toekomst voor elkaar

AZL is een pensioenuitvoerder van formaat. Wij verzorgen de administratie, de bestuursadvisering en het actuarieel en communicatieadvies voor tientallen pensioenfondsen met duizenden aangesloten werkgevers. Daarmee leveren we een bijdrage aan de toekomst van zo'n 1,5 miljoen werknemers in Nederland.

Wat kenmerkt ons?

Onze mensen maken het verschil

De grote betrouwbaarheid en voorspelbaarheid van onze systemen is één van de redenen waarom opdrachtgevers kiezen voor AZL. Maar onze mensen zijn minstens zo bepalend. Bij AZL werken vakmensen waar je op kunt rekenen. Mensen met liefde voor het vak, die de handen graag uit de mouwen steken. Mensen met jarenlange ervaring en een grote mate van betrokkenheid. Samen zetten zij zich in om pensioenfondsen, werkgevers en deelnemers te helpen met het regelen van een toekomstbestendig collectief pensioen. Elke dag opnieuw.

Bundeling van kennis en ervaring

Dankzij ruim 50 jaar ervaring met pensioenuitvoering, kennen wij de uitdagingen van grote en kleine bedrijfstak-, ondernemings- en beroepspensioenfondsen als geen ander. In nauwe samenwerking bundelen we onze eigen kennis en ervaring met die van onze opdrachtgevers. Op die manier faciliteren we ook de huidige consolidatieslag.

Veranderexperts

Het Nederlandse pensioenlandschap verandert. AZL is daar klaar voor. Niet omdat we weten hoe de toekomst eruit ziet, maar omdat we uitblinken in het omgaan met verandering. Met het inregelen van nieuwe opdrachtgevers hebben we decennialang ervaring. Wijzigingen in wet- en regelgeving en stelselveranderingen voerden we al vele malen door voor tientallen klanten tegelijk. Dat doen we snel en foutloos. Ook bij de aanstaande hervorming van het pensioenstelsel staan we zij aan zij met onze opdrachtgevers.

Toekomstgericht partnerschap

Wij geloven in samenwerking en partnerschap. Dat partnerschap geven we vorm door onze kennis én die van onze opdrachtgevers met elkaar uit te wisselen en samen te brengen. We kijken ook samen de toekomst in. Dat doen we binnen ons innovatieplatform. Samen met onze opdrachtgevers en gebruikmakend van onze eigen kennis en ervaring én de expertise van ons moederbedrijf NN, verkennen en ontwikkelen we oplossingen voor de uitdagingen van morgen en overmorgen.

Oplossingen voor ieder fonds

Onze opdrachtgevers kennen een grote diversiteit. Daarom bieden we onze dienstverlening aan op maat: integraal of modulair, confectie of maatwerk. Welke oplossing u ook kiest, AZL organiseert altijd belangrijke schaalvoordelen. Want wij geloven in collectieve oplossingen. In een pensioen dat je samen regelt. Daar wordt iedereen beter van.

Directie

Ontmoet onze directie.

Lees verder

Ambassadeurs

Wat zeggen onze ambassadeurs over ons?

Lees verder

Jaarbeeld

Jaarlijks publiceren we het AZL Jaarbeeld. 

Lees verder

Opdrachtgevers

Een overzicht van onze ruim 50 opdrachtgevers. 

Lees verder

Het laatste pensioennieuws in uw inbox

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van actuele ontwikkelingen in de pensioenwereld, lees updates over het pensioenstelsel en nieuws van AZL.

Neem met ons contact op voor een kennismaking

Wij lichten onze dienstverlening graag verder toe. 

Contact