1. Home
  2. Werken bij AZL
  3. Organisatie

Organisatie

Bij AZL werken ruim vijfhonderd toekomstige collega's. Mensen die betrokken zijn bij de pensioenfondsen waar zij voor werken. Onze werkvloer kent een grote diversiteit: van juristen, econometristen en HEAO'ers, tot actuarissen, ICT-specialisten en communicatieadviseurs. Ondanks deze variëteit kun je onze medewerkers kenmerken als minimaal HBO-geschoold, zelfstandig, deskundig, ondernemend en behulpzaam.

Onze cijfers 

  • Aantal medewerkers: 566
  • Man-vrouwverhouding: 53% / 47%
  • Onze medewerkersbetrokkenheid: 6,9

Informeel en open

Als je bij ons komt werken, nemen wij de tijd om je vertrouwd te maken met onze organisatie. We bieden je de mogelijkheid een introductietraining pensioenen te volgen. Om je te laten kennismaken met onze organisatie zullen directieleden en stafhoofden uitleggen hoe AZL in elkaar zit en welke afdeling waarvoor verantwoordelijk is. Ben je eenmaal in dienst dan zul je merken dat een informele en open sfeer kenmerkend is voor AZL. Je loopt net zo gemakkelijk binnen bij je leidinggevende als bij collega's.

Verbinding

Wij vinden het belangrijk dat onze medewerkers tevreden zijn. Daarom laten wij dit twee keer per jaar onderzoeken door Peakon.

Daarnaast zoeken we regelmatig de verbinding op in de vorm van medewerkersbijeenkomsten, zoals onze Borrel & Babbels, en diverse (actieve) activiteiten van onze werkgroepen Personeels Actviteiten Commissie en Actief AZL. Mede door de laatste werkgroep zijn we uitgeroepen tot 'Vitaalste Werkgever van Limburg 2022'.

Jong AZL

Jong AZL is een initiatief voor en door medewerkers onder de 35 jaar. Wij organiseren verschillende activiteiten, zoeken met elkaar de verbinding op, delen we kennis en ervaringen en dagen we elkaar uit. Daarnaast is Jong AZL ook vertegenwoordigd in de Brightlands Young Professionals community. Samen met andere deelnemende bedrijven in de regio investeren we om jong talent in de regio Limburg te houden. Vanuit deze community worden activiteiten georganiseerd om young professionals en bedrijven bij elkaar te brengen.

Innovatieplatform OriginALZ

Alert blijven, oog houden voor de dingen die om ons heen gebeuren, stappen vooruit zetten en met elkaar blijven veranderen en vernieuwen. Dat is waar het innovatieplatform OriginALZ voor staat.

OriginALZ kijkt naar gerichte thema’s, ontwikkelingen en technologieën en projecteert die op onze dienstverlening van de toekomst. OriginALZ werkt daarbij intensief samen met onze moedermaatschappij NN Group, Zuyd Hogeschool en onze klanten. Daarnaast organiseert OriginALZ interne workshops en inspiratiesessies om medewerkers op een andere manier naar zaken te laten kijken, op ideeën te brengen en enthousiast te maken over innovatie. 

Onze kernwaarden

Als organisatie hebben wij vier kernwaarden geformuleerd. Qua gedrag vormen deze de basis om onze organisatiedoelstellingen te behalen. Deze vier kernwaarden zijn: 

Betrouwbaar

We doen wat we zeggen en zeggen wat we doen en sturen en eerlijk en continu op voortgang en laten het zien.

Wendbaar

We anticiperen op een veranderende omgeving en hebben het lef om onze besluiten te heroverwegen o.b.v. nieuwe inzichten.

Verbindend

We werken samen, benutten elkaars kwaliteit en handelen in het gemeenschappelijk belang.

Resultaatgericht
We handelen in het belang van een gezonde marge, stellen ambitieuze doelen en spreken elkaar aan op resultaten.

Op deze manier bouwen we samen verder aan de toekomst voor elkaar.

Het laatste pensioennieuws in uw inbox

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van actuele ontwikkelingen in de pensioenwereld, lees updates over het pensioenstelsel en nieuws van AZL.

AZL. De toekomst voor elkaar

Tientallen pensioenfondsen met duizenden aangesloten werkgevers en meer dan een miljoen deelnemers vertrouwen op onze dienstverlening. 

Over AZL