1. Home
 2. Diensten
 3. Actuariaat

Actuariaat

Actuele en correcte cijfers, toegankelijke prognoses en duidelijke adviezen. De noodzakelijke ingrediënten voor een goed pensioenbestuur en administratie. Bij ons bent u hiervoor aan het juiste adres.

Wat bieden wij?

 • Actuariële verslaglegging
  Onder andere actuariële rapportages.
 • Actuariële advisering
  Grondslagenonderzoek, premiestelling, reglementswijzigingen en meer.
 • Risicomanagementinformatie
  Denk aan ALM-analyses, haalbaarheidstoetsen, herstelplannen, risicorapportages, analyses eigenrisicobeoordeling, ondersteuning sleutelhoudersfuncties IORP II.

Jarenlange expertise, met oog op de actualiteit

Dankzij onze actuariële ervaring met tientallen heterogene pensioenfondsen, kunnen wij u een breed dienstenpalet bieden van adequate controles, heldere rapportages en toegankelijke adviezen. Altijd met een scherp oog op de actualiteit. Doordat wij direct kunnen overleggen met collega’s van de pensioenadministratie, kunt u op elk moment de gewenste informatie ontvangen.

Altijd een helder verhaal

In ons werk is vakmanschap vanzelfsprekend. Daar voegen wij graag het nodige pragmatisme aan toe. U mag van ons verwachten dat wij oog hebben voor de kosten en de haalbaarheid van onze adviezen. Wij presenteren ons werk in een helder verhaal: toegankelijk en transparant. Dit geldt eveneens voor onze zelf ontwikkelde modellen.

Samen op weg naar het nieuwe pensioenstelsel

Dat is de uitdaging die voor ons ligt. Wij zorgen voor een soepele transitie-FTK door gebruik te maken van de aanwezige deelnemersinformatie, kennis en rekenkracht. Hoe de roadmap eruitziet, leest op deze pagina: over het ALM-model, risicobereidheid en rapportages. Bekijk ook onze tijdlijn voor een snel overzicht van de transitieperiode.

 

Bekijk ook onze animaties over de nieuwe rekenrente, eigenrisicobeoordeling en ALM

Kennismaken?

Wij lichten de kwaliteit van ons actuariaat graag verder toe. Neem voor meer informatie en/of het maken van een afspraak contact op met José Fober, via 088 - 116 2283.  

‘Wij helpen u de balans te houden tussen inleg, ambitie en risico.’

'Vanuit onze actuariële expertise, diepgaande kennis van risicomanagement en directe lijnen met de pensioenadministratie is ons team in staat snel en accuraat in te spelen op actuele ontwikkelingen.
Samen met onze klanten zorgen wij voor een evenwichtige balans tussen inleg, ambitie en risico. Zelf ontwikkelde modellen bieden ons daarbij de flexibiliteit en transparantie om de juiste beleidskeuzes te maken.'

Ronald Volders,
Manager Actuariaat