1. Home
  2. Diensten
  3. Communicatie

Communicatie

Pensioen is ingewikkelde materie. Wij maken pensioen eenvoudig, relevant en persoonlijk. Op deze manier kunnen deelnemers en werkgevers bewuste keuzes maken.

Wat wij u bieden

  • Advies over de meest effectieve communicatieaanpak voor uw fonds. Daarbij maken we gebruik van onze jarenlange ervaring met ongeveer dertig pensioenfondsen. 
  • Communicatie gericht op deelnemers én op werkgevers.
  • Realisatie van alle communicatiemiddelen die voor uw fonds nodig zijn.
  • Evaluatie aan de hand van professioneel onderzoek (statistieken, enquêtes, pre/post-tests, klankbordsessies).
  • Communicatieadvies en -uitvoering in bijzondere situaties.
  • En natuurlijk zetten we dat stapje extra om de communicatie met uw deelnemers en werkgevers echt van ú te laten zijn.

Resultaat boeken met communicatie

Hoe zorgt u dat uw deelnemer weet hoe het zit met zijn pensioen? En dat u zoveel mogelijk resultaat boekt met elke euro die u in communicatie investeert? Onze communicatieadviseurs geven antwoord op al uw vragen. Zo ontstaat een beleidsplan voor al uw communicatie, inclusief een jaarplanning en een begroting voor de benodigde communicatiemiddelen.

Multimediale communicatiemix

Op basis van het communicatiebeleidsplan maken wij een multimediale communicatiemix die het beste bij uw specifieke deelnemers- en werkgeversgroepen past. Website, online en offline nieuwsbrieven, video’s, animaties en bijeenkomsten: de mogelijkheden zijn eindeloos.

Bedrijfsmatige aanpak

Kenmerkend in alles wat we doen, is onze bedrijfsmatige aanpak. We maken afspraken over planning en budget. We meten de respons, het gebruik van websites en pensioenplanners en de vragen die deelnemers en werkgevers stellen aan onze klantenservice. Die nemen we mee in de evaluatie van onze producten, zodat we de volgende keer nóg beter kunnen aansluiten bij de wensen van uw deelnemers en werkgevers. Ook zijn wij voorstander van periodiek onderzoek, zodat uw communicatie met deelnemers en werkgevers optimaal is en blijft.

Wilt u meer weten?

Wij vertellen graag meer over onze communicatie. Neem voor meer informatie en/of het maken van een afspraak contact op met Marja Maassen (Manager Fondscommunicatie) via marja.maassen@azl.eu of 088-116 2324.

Marja: “Met de Wet toekomst pensioenen van kracht zoek ik met mijn team graag nog meer de verbinding, zowel binnen als buiten AZL. De beste communicatie richting deelnemers en werkgevers bereiken we alleen samen. Mét en vóór onze klanten!”