1. Home
  2. Over AZL
  3. Directie

Maak kennis met ons managementteam

Het managementteam

Monique Sueters

CEO en statutair directeur

Monique Sueters (1973) is CEO en statutair directeur van AZL. Monique heeft meer dan 20 jaar ervaring in de financiële dienstverlening, zowel aan de bancaire als verzekeringszijde. Ze studeerde Bedrijfskunde aan de Rijksuniversiteit Groningen en startte haar loopbaan in 1998 bij de Postbank. Daarna stroomde ze binnen ING en NN Group door naar diverse leidinggevende en directeursfuncties, waarbij ze verantwoordelijk was voor het realiseren van groei, een hogere klanttevredenheid, digitalisering, systeemvernieuwing en transformatie.

Monique: “Met veel drive en executiekracht zorg ik samen met alle AZL collega’s voor een zo optimaal en efficiënt mogelijke dienstverlening, zodat pensioenfondsen, werkgevers en deelnemers op AZL kunnen blijven bouwen. Hierbij investeren we actief in onze mensen, dienstverlening en systemen."

Alexander Baas

Directeur Technologie & Transformatie

Alexander Baas (1966) is sinds september 2022 directeur Technologie & Transformatie. Na zijn studie Computer Science en werkervaring in diverse IT-functies, vervolgde hij zijn carrière bij de SNS Bank als CIO en later SNS Reaal als IT-directeur. Vervolgens werd hij lid van de Raad van Bestuur van de Volksbank als CIO/COO. In die verschillende functies heeft hij grootschalige IT verander- en digitaliseringstrajecten mogen realiseren. Ook was hij verantwoordelijk om aan de hoge eisen van klantintegriteit te voldoen en voor de proposities betalen, sparen en beleggen bij Volksbank. Voor zijn overstap naar AZL was hij directeur IT bij VGZ Zorgverzekeringen. Alexander heeft ruime ervaring in het toepassen van technologie voor een top dienstverlening, groei en klanten die zich verbonden voelen.

Alexander: “Samen met de fondsen en mijn collega’s, zet ik mij in voor een dienstverlening én transitie naar een transparanter en persoonlijker pensioenstelsel, waarin de deelnemers centraal staan.”

Marc Bout

Directeur Klanten & Advies

Marc Bout (1965) is directeur Klanten & Advies. Hij is verantwoordelijk voor de klantrelaties van AZL. Marc woont in Sint-Maartensdijk (Zeeland) en hij studeerde Econometrie in Rotterdam en Actuariële Wetenschappen in Amsterdam. Hij startte zijn loopbaan bij Aegon en werkte daar in verschillende commerciële functies. Gedurende ruim 20 jaar werkte hij daarna als pensioenconsultant, waaronder de laatste 10 jaar als partner bij PwC Nederland.

Marc: “Samen met mijn team help ik onze klanten zo goed mogelijk richting het nieuwe pensioenstelsel en zorgen we dat AZL aantrekkelijk is voor nieuwe klanten.”

 

Pieter van Eijden

Directeur Pensioenuitvoering

Pieter van Eijden (1966) is directeur Pensioenuitvoering. Hij is verantwoordelijk voor de contacten met deelnemers en werkgevers en alle administratieve processen binnen AZL. Pieter studeerde strategisch HR en verandermanagement en heeft 30 jaar ervaring in de pensioensector. Hij startte zijn loopbaan bij Centraal Beheer Achmea, via SNS Reaal kwam hij bij (Fortis) asr terecht, waar hij onderdeel uitmaakte van het directieteam Pensioenen. Daarna was hij bestuurder van Brand New Day PPI.

Pieter: "Een efficiënte, betrouwbare en digitale pensioenuitvoering in combinatie met persoonlijk contact op de momenten die er toe doen voor deelnemers en werkgevers, daar sta ik voor samen met mijn team."

Jos Gubbels

Directeur Finance en statutair directeur

Jos Gubbels (1982) is directeur Finance en statutair directeur bij AZL. Jos begon zijn carrière bij AZL in 2006 bij AZL op de afdeling Actuariaat na zijn studie Econometrie in Tilburg. Hij volgde de opleiding tot actuaris en zette samen met een groeiend team de actuariële dienstverlening neer. Hij breidde zijn kennis uit bij de risicomanagementopleiding CERA en kreeg een rol als projectleider voor de projectgroep nieuw pensioenakkoord. In 2013 werd hij hoofd Financiële Administratie, waarna in 2017 de verantwoordelijkheid voor heel Finance volgde.

Jos: "Als actuaris, projectleider en hoofd financiën heb ik bijna het hele bedrijf gezien. Ik zet me in om contact te leggen en te zorgen dat we samen met onze klanten en stakeholders onze dienstverlening verder ontwikkelen. We zorgen voor een succesvolle transitie naar het nieuwe pensioenstelsel. Daarbij investeren we in systemen, digitalisering en onze medewerkers."

Rob Senden

Directeur HR

Rob Senden (1959) is sinds 2022 directeur HR bij AZL. Met zijn ruime HR-ervaring en zijn passie voor mensen en organisaties is Rob dé persoon om mede invulling te geven aan de HR-transitie bij AZL. Hij is geboren in Heerlen en heeft Arbeids- en Organisatie Psychologie gestudeerd in Tilburg. Daarna heeft hij vele HR-functies vervuld zowel nationaal als internationaal, bij bedrijven als Philips, Emerson Electric, De Lage Landen, Athlon Mercedes en Obvion.

Rob: “Mensen en organisaties verbinden is mijn ware passie. Mijn nieuwsgierigheid in de ander is mijn permanente drijfveer en geeft me energie! Mijn motto is de ‘mens op 1’ en daar draag ik graag aan bij.”

Esmiralda Thieme

Directeur Risk & Internal Audit

Esmiralda Thieme (1974) is directeur Risk & Internal Audit. In deze functie is zij verantwoordelijk voor het risicomanagement van de organisatie en houdt toezicht op de diverse bedrijfsrisico’s en de beheersing daarvan. Ze studeerde informatiewetenschappen in Amsterdam en business control in Maastricht, waar ze ook haar carrière begon. Ze startte bij de gemeente Maastricht, werkte daarna tien jaar bij de provincie Limburg en stapte vervolgens over naar AZL. Bij AZL werd ze verantwoordelijk voor het inrichten van de nieuwe units risk, compliance en later internal audit.

Esmiralda: “Mijn kracht zit in mijn resultaatgerichtheid en het continu willen verbeteren van de organisatie. We zorgen er samen voor dat AZL en onze klanten aantoonbaar in control zijn. Belangrijke riskbelief is derhalve: vertrouwen is goed, controle is altijd beter.”

Dénis Vinke

Directeur Digital, Marketing & Communicatie (a.i.)

Dénis Vinke (1979) is directeur Digital, Marketing & Communicatie (a.i.) bij AZL. In die rol is hij verantwoordelijk voor de verdere ontwikkeling van digitale dienstverlening, het professionaliseren van de marketing en communicatie afdeling. Dénis komt uit Rotterdam, maar woont tegenwoordig in Nijverdal (Overijssel). Hij studeerde veranderkunde aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam en begon zijn carrière als Transitie Manager bij ING Pension Services. Dénis heeft ruime ervaring in verschillende domeinen, waaronder pensioen, finance, commercie, strategie, marketing, data en verandermanagement. 

Dénis: "Mijn kracht ligt in het gepassioneerd veranderen tot perfectie. Samen met mijn team ondersteunen we AZL in de ontwikkeling op het vlak van klantinteractie, branding en digitalisering."

Raad van Commissarissen

Leon van Riet (voorzitter)
CEO bij Nationale-Nederlanden Levensverzekering Maatschappij N.V.

Henriëtte Prast
Professor Personal Finance Universiteit Tilburg

Willem Stevens
Voorzitter Stichting VEROZ (ter bevordering van innovatie en ondernemerschap in de zorg)

Gerard van Rooijen
Directeur Pensioen bij Nationale-Nederlanden

Neem contact met ons op voor een kennismaking

Wij lichten onze dienstverlening graag verder toe. 

Contact