1. Home
  2. Over AZL
  3. Directie

Maak kennis met ons managementteam

Vergaderruimtes | AZL

Het managementteam

Monique Sueters | AZL

Monique Sueters

CEO en statutair directeur

Monique Sueters (1973) is CEO en statutair directeur van AZL. Monique heeft meer dan 20 jaar ervaring in de financiële dienstverlening, zowel aan de bancaire als verzekeringszijde. Ze studeerde Bedrijfskunde aan de Rijksuniversiteit Groningen en startte haar loopbaan in 1998 bij de Postbank. Daarna stroomde ze binnen ING en NN Group door naar diverse leidinggevende en directeursfuncties, waarbij ze verantwoordelijk was voor het realiseren van groei, een hogere klanttevredenheid, digitalisering, systeemvernieuwing en transformatie.

Monique: “Met veel drive en executiekracht zorg ik samen met alle AZL collega’s voor een zo optimaal en efficiënt mogelijke dienstverlening, zodat pensioenfondsen, werkgevers en deelnemers op AZL kunnen blijven bouwen. Hierbij investeren we actief in onze mensen, dienstverlening en systemen."

Alexander de Baas | AZL

Alexander Baas

Directeur Technologie & Transformatie

Alexander Baas (1966) is sinds september 2022 directeur Technologie & Transformatie. Na zijn studie Computer Science en werkervaring in diverse IT-functies, vervolgde hij zijn carrière bij de SNS Bank als CIO en later SNS Reaal als IT-directeur. Vervolgens werd hij lid van de Raad van Bestuur van de Volksbank als CIO/COO. In die verschillende functies heeft hij grootschalige IT verander- en digitaliseringstrajecten mogen realiseren. Ook was hij verantwoordelijk om aan de hoge eisen van klantintegriteit te voldoen en voor de proposities betalen, sparen en beleggen bij Volksbank. Voor zijn overstap naar AZL was hij directeur IT bij VGZ Zorgverzekeringen. Alexander heeft ruime ervaring in het toepassen van technologie voor een top dienstverlening, groei en klanten die zich verbonden voelen.

Alexander: “Samen met de fondsen en mijn collega’s, zet ik mij in voor een dienstverlening én transitie naar een transparanter en persoonlijker pensioenstelsel, waarin de deelnemers centraal staan.”

MT AZL Pieter Van Eijden | AZL

Pieter van Eijden

Directeur Pensioenuitvoering

Pieter van Eijden (1966) is directeur Pensioenuitvoering. Hij is verantwoordelijk voor de contacten met deelnemers en werkgevers en alle administratieve processen binnen AZL. Pieter studeerde strategisch HR en verandermanagement en heeft 30 jaar ervaring in de pensioensector. Hij startte zijn loopbaan bij Centraal Beheer Achmea, via SNS Reaal kwam hij bij (Fortis) asr terecht, waar hij onderdeel uitmaakte van het directieteam Pensioenen. Daarna was hij bestuurder van Brand New Day PPI.

Pieter: "Een efficiënte, betrouwbare en digitale pensioenuitvoering in combinatie met persoonlijk contact op de momenten die er toe doen voor deelnemers en werkgevers, daar sta ik voor samen met mijn team."

MT AZL Jos Gubbels  | AZL

Jos Gubbels

Directeur Finance en statutair directeur

Jos Gubbels (1982) is directeur Finance en statutair directeur bij AZL. Jos begon zijn carrière bij AZL in 2006 bij AZL op de afdeling Actuariaat na zijn studie Econometrie in Tilburg. Hij volgde de opleiding tot actuaris en zette samen met een groeiend team de actuariële dienstverlening neer. Hij breidde zijn kennis uit bij de risicomanagementopleiding CERA en kreeg een rol als projectleider voor de projectgroep nieuw pensioenakkoord. In 2013 werd hij hoofd Financiële Administratie, waarna in 2017 de verantwoordelijkheid voor heel Finance volgde.

Jos: "Als actuaris, projectleider en hoofd financiën heb ik bijna het hele bedrijf gezien. Ik zet me in om contact te leggen en te zorgen dat we samen met onze klanten en stakeholders onze dienstverlening verder ontwikkelen. We zorgen voor een succesvolle transitie naar het nieuwe pensioenstelsel. Daarbij investeren we in systemen, digitalisering en onze medewerkers."

Rob Senden | AZL

Rob Senden

Directeur HR

Rob Senden (1959) is sinds 2022 directeur HR bij AZL. Met zijn ruime HR-ervaring en zijn passie voor mensen en organisaties is Rob dé persoon om mede invulling te geven aan de HR-transitie bij AZL. Hij is geboren in Heerlen en heeft Arbeids- en Organisatie Psychologie gestudeerd in Tilburg. Daarna heeft hij vele HR-functies vervuld zowel nationaal als internationaal, bij bedrijven als Philips, Emerson Electric, De Lage Landen, Athlon Mercedes en Obvion.

Rob: “Mensen en organisaties verbinden is mijn ware passie. Mijn nieuwsgierigheid in de ander is mijn permanente drijfveer en geeft me energie! Mijn motto is de ‘mens op 1’ en daar draag ik graag aan bij.”

Mt Azl Esmeralda Thieme 294X352px 2 | AZL

Esmiralda Thieme

Directeur Risk & Internal Audit

Esmiralda Thieme (1974) is directeur Risk & Internal Audit. In deze functie is zij verantwoordelijk voor het risicomanagement van de organisatie en houdt toezicht op de diverse bedrijfsrisico’s en de beheersing daarvan. Ze studeerde informatiewetenschappen in Amsterdam en business control in Maastricht, waar ze ook haar carrière begon. Ze startte bij de gemeente Maastricht, werkte daarna tien jaar bij de provincie Limburg en stapte vervolgens over naar AZL. Bij AZL werd ze verantwoordelijk voor het inrichten van de nieuwe units risk, compliance en later internal audit.

Esmiralda: “Mijn kracht zit in mijn resultaatgerichtheid en het continu willen verbeteren van de organisatie. We zorgen er samen voor dat AZL en onze klanten aantoonbaar in control zijn. Belangrijke riskbelief is derhalve: vertrouwen is goed, controle is altijd beter.”

Paul Kullen | AZL

Paul Kullen

Directeur Klanten & Advies

Paul Kullen (1965) is sinds augustus 2023 directeur Klanten & Advies bij AZL. Paul is geboren en getogen in het Zuid-Limburgse dorp Vijlen en heeft Informatica gestudeerd in Heerlen. Hij is actuaris en lid van het Actuarieel Genootschap. Daarnaast is hij in het bezit van alle relevante WFT-diploma’s en gecertificeerd financial planner. Paul is dertig jaar werkzaam in de Nederlandse pensioenmarkt en heeft uitgebreide commerciële en inhoudelijk kennis en ervaring. Hij heeft de afgelopen twaalf jaar gewerkt bij Willis Towers Watson (WTW) als Senior Director Retirement, waarbij hij verantwoordelijk was voor de dienstverlening op het gebied van pensioenen en actuariaat aan corporate klanten en pensioenfondsen. Voordat hij bij WTW in dienst trad in 2011, heeft Paul gewerkt als Client Director Corporate Clients en manager Services bij het Pensioenbedrijf van Nationale-Nederlanden. Daarvoor was hij Manager Operations bij DSM Pension Services.

Paul: "Met mijn ruime ervaring en marktkennis zoek ik graag de verbinding met (toekomstige) klanten om onze dienstverlening optimaal af te stemmen op hun behoeften en wensen."

Najet Yacoubi | AZL

Najet Yacoubi

Directeur Digital, Marketing & Communicatie

Najet Yacoubi (1978) is sinds september 2023 directeur Digital, Marketing & Communicatie bij AZL. Najet is geboren en getogen in Amsterdam en heeft o.a. Economie en Finance gestudeerd in Amsterdam. Najet is sinds 2000 werkzaam geweest in de pensioenen en heeft vanaf 2015 de overstap naar het schade domein gemaakt. Ze heeft bij Nationale-Nederlanden en Delta Lloyd ruime ervaring in het succesvol realiseren van (digitale) oplossingen van nieuwe pensioen- en schadeproposities voor werknemers, werkgevers en zakelijke klanten. Ook is Najet medeverantwoordelijk voor de oprichting van de eerste premiepensioeninstelling (PPI) van Nederland: BeFrank en is zij tot 1 juli 2023 nog voorzitter van Pensioenfonds Delta Lloyd geweest. Naast de WFT heeft Najet ook certificeringen voor pensioenfondsbesturen.

 

Najet: "AZL heeft met veel pensioenkennis, klantgerichte collega's en een sterke moeder, veel potentieel om een grote rol in deze transformatie te spelen. Daar zet ik samen met de collega’s graag de schouders onder.”

Raad van Commissarissen

Leon van Riet (voorzitter)
CEO bij Nationale-Nederlanden Levensverzekering Maatschappij N.V.

Henriëtte Prast
Professor Personal Finance Universiteit Tilburg

Willem Stevens
Voorzitter Stichting VEROZ (ter bevordering van innovatie en ondernemerschap in de zorg)

Gerard van Rooijen
Directeur Pensioen bij Nationale-Nederlanden

Ingrid Brekelmans
Coördinator duurzaamheid en programmamanager Amsterdam (stadsdeel Noord) a.i.

Buitenkant Hoofdgebouw | AZL

Neem contact met ons op voor een kennismaking

Wij lichten onze dienstverlening graag verder toe. 

Contact