1. Home
  2. Kennis
  3. Nieuws
  4. Publicatiereeks Pensioenfederatie

Publicatiereeks Pensioenfederatie - Vier stellingen rondom keuzebegeleiding

Dénis Vinke | AZL

De Wet toekomst pensioenen (Wtp) is ingegaan en daarmee vanaf 1 juli 2023 ook de open norm keuzebegeleiding. De Pensioenfederatie publiceert in samenwerking met leden en uitvoeringsorganisaties een reeks artikelen rondom het thema Keuzebegeleiding. In deze vijfde editie gaat Dénis Vinke, Directeur Digital, Marketing & Communicatie (a.i.) in op de volgende vier stellingen rondom keuzebegeleiding.

Publicatiedatum 16 augustus 2023
Categorie Pensioenstelsel

Zorgen meer keuzes nu juist wel of niet voor keuzestress? Heb je er als pensioenfonds baat bij om een deelnemersonderzoek te verrichten? Hoe landen boodschappen bij de deelnemer en zijn ze relevant genoeg voor die deelnemer? Dit zijn maar enkele voorbeelden van hoofdbrekens waar de pensioensector mee te maken heeft als het gaat om keuzebegeleiding en het juist inrichten hiervan. Dénis Vinke neemt u in deze publicatie aan de hand van vier stellingen mee rondom keuzebegeleiding:

  1. Een goede keuzebegeleiding versterkt het pensioenbewustzijn;
  2. De grote vrijheid aan keuzes zorgt voor keuzestress;
  3. Om een deelnemer te kunnen begrijpen, is een deelnemersonderzoek noodzakelijk;
  4. One-size-fits-all is het toverwoord als het gaat om keuzebegeleiding.

De gehele publicatie is enkel en alleen te lezen voor de leden van de Pensioenfederatie, die zich ook hebben aangemeld voor de nieuwsbrief van de Pensioenfederatie.

Het laatste pensioennieuws in uw inbox

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van actuele ontwikkelingen in de pensioenwereld, lees updates over het pensioenstelsel en nieuws van AZL.