1. Home
  2. Kennis
  3. Nieuws
  4. AZL benoemt Sebastiaan van den Dries tot CEO

AZL benoemt Sebastiaan van den Dries tot CEO

Sebastiaan van den Dries (45) wordt per 1 februari 2024 benoemd tot CEO van AZL. Hij volgt hiermee Monique Sueters (50) op, die per 1 februari 2024 afscheid neemt als CEO van AZL.

Publicatiedatum 18 januari 2024
Categorie Algemeen

Sterk fundament gelegd voor de toekomst
Sinds 2021 heeft Monique met haar brede ervaring, verandervermogen, gedrevenheid en passie samen met de organisatie de strategische richting van AZL bepaald en vormgegeven en de dienstverlening uitgebreid en naar een hoger niveau getild. AZL is uitstekend voorbereid op de toekomst en de nieuwe Wet toekomst pensioenen (Wtp) dankzij de nieuwe strategie en de daarbij horende vernieuwing van de productproposities, portalen en het AZL IT-landschap die in volle gang zijn. Met haar waardevolle bijdrage heeft zij AZL versterkt en een sterk fundament gelegd voor de toekomst.

Monique Sueters: “Met veel trots en plezier kijk ik naar mijn tijd als CEO bij AZL en de resultaten die ik samen met collega’s en klanten in deze uitdagende tijd voor deelnemers, werkgevers en de organisatie heb weten te realiseren. Ik ben toe aan en ga me oriënteren op een nieuwe uitdaging en blijf met belangstelling de ontwikkelingen rondom AZL volgen.”

 

Invulling geven aan volgende fase
Sebastiaan gaat als CEO de komende jaren doorbouwen op het sterke fundament en invulling geven aan de volgende fase om de overgang naar het vernieuwde pensioenstelsel en groeistrategie van AZL te realiseren.

Sebastiaan van den Dries (45) is sinds maart 2021 CEO van BeFrank. Daarvoor werkte hij bij het ING CDC Pensioenfonds en NN CDC Pensioenfonds waar hij de functie van directeur Bestuursbureau vervulde. Na zijn studies Financiële Econometrie en Algemene Economie aan de Erasmus Universiteit in 2003 te hebben afgerond, is Sebastiaan begonnen bij Arthur Andersen en later Deloitte als adviseur op het gebied van pensioen. Daarna heeft hij vijf jaar bij Shell gewerkt als DC Plan Manager, waar hij betrokken is geweest bij de oprichting en ontwikkeling van Shell Nederland Pensioenfonds Stichting.

 

Sebastiaan van den Dries: “Ik kijk ernaar uit om komende jaren verder invulling te geven aan de ingezette strategische koers van AZL om samen met onze klanten een succesvolle transitie naar het vernieuwde pensioenstelsel te realiseren. Aan ons als uitvoerder de taak om fondsen te helpen om hun deelnemers nog dichter naar zich toe te trekken.”

Leon van Riet (CEO NN Life & Pensions en voorzitter van de Raad van Commissarissen van AZL): “Ik wil Monique bedanken voor het neerzetten van de strategie en vernieuwing om deze omvangrijke transitie te kunnen bewerkstelligen. In de functie van CEO van AZL heeft zij met haar ervaring op het gebied van verander- en transitietrajecten en haar inzet en bevlogenheid ervoor gezorgd dat AZL nu klaar is voor de volgende fase. Ik ben blij dat we met Sebastiaan binnen ons eigen bedrijf een sterke opvolger hebben gevonden die met een toekomstbestendig fundament verder invulling kan geven aan de ingezette strategische koers. De afgelopen drie jaar heeft Sebastiaan als CEO van BeFrank verdere groei en ontwikkeling gerealiseerd. Met zijn schat aan ervaring en kennis van de pensioenwereld, inclusief eerdere ervaring bij pensioenfondsen, is Sebastiaan de aangewezen persoon om met AZL de volgende stap te zetten naar dé pensioenuitvoerder voor pensioenfondsen.”

Het laatste pensioennieuws in uw inbox

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van actuele ontwikkelingen in de pensioenwereld, lees updates over het pensioenstelsel en nieuws van AZL.