1. Home
  2. Kennis
  3. Nieuws
  4. Alexander Baas nieuwe directeur Technologie & Transformatie bij AZL

Alexander Baas nieuwe directeur Technologie & Transformatie bij AZL

Alexander de Baas | AZL

Alexander Baas start per 22 augustus 2022 als directeur Technologie & Transformatie bij AZL. Hij wordt verantwoordelijk voor de technologische vernieuwing van AZL en de transformatie van pensioenfondsen, hun werkgevers en deelnemers naar het nieuwe pensioenstelsel. Zijn ervaring met complexe IT-transformaties onder andere als CIO van de Volksbank en SNS komen hem hierbij uitstekend van pas.

Publicatiedatum 4 juli 2022
Categorie Persbericht, Algemeen

Baas (56) heeft veel ervaring bij banken en verzekeraars in het succesvol tot stand brengen van grote IT-transities, klant- en data-gedreven digitalisering en het realiseren van een efficiënte, robuuste en veilige IT-omgeving. In zijn laatste functies als directeur IT bij VGZ Zorgverzekeringen en als verantwoordelijke voor Betalen en Beleggen bij de Volksbank gaf hij vorm aan de verdere agile transformatie en digitalisering van klantreizen. Daarvoor was hij als COO en CIO van de Volksbank en directeur IT bij SNS Reaal en CIO bij SNS Bank verantwoordelijk voor grootschalige en complexe IT verander- en digitaliseringstrajecten.

Succesvolle transitie

Monique Sueters, CEO van AZL: “Ik ben bijzonder blij en trots dat Alexander AZL als directeur Technologie & Transformatie komt versterken. Hij heeft laten zien visie om te kunnen zetten in executie en resultaat, waarbij klanten voor hem het vertrekpunt zijn. Hij heeft ruime ervaring in het succesvol realiseren van grote complexe verandertrajecten, vergaande digitalisering, het ontwikkelen en verbeteren van klantbediening en het realiseren van een betrouwbare en wendbare IT-omgeving. Met al zijn ervaring in de financiële sector is hij de juiste man om de dienstverlening van AZL naar een nog hoger niveau te brengen en een succesvolle transitie naar het nieuwe pensioenstelsel te realiseren.”

"Alexander heeft ruime ervaring in het succesvol realiseren van grote complexe verandertrajecten, vergaande digitalisering, het ontwikkelen en verbeteren van klantbediening en het ontwikkelen van dienstverlening voor consumenten en het realiseren van een betrouwbare en wendbare IT-omgeving" - Monique Sueters, CEO van AZL

Passie voor mensen en technologie

Baas: “Ik heb ontzettend veel zin om de overstap naar de pensioensector te maken en bij AZL aan de slag te gaan. De pensioensector staat immers aan het begin van een unieke transformatie waarbij deelnemers van fondsen veel meer betrokkenheid bij de dienstverlening krijgen. AZL is met zijn uitgebreide pensioenkennis, klantgerichte collega’s en een sterke moeder, goed voorgesorteerd om een grote rol in deze transformatie te spelen. Met mijn passie voor mensen en technologie in een maatschappelijke relevante werkomgeving samen met collega’s en klanten mogen bouwen aan nieuwe, vooruitstrevende en betrouwbare dienstverlening is een fantastisch mooie uitdaging, waar ik graag deel van uitmaak.”

Bekijk/download hier de foto's van Alexander:

Het laatste pensioennieuws in uw inbox

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van actuele ontwikkelingen in de pensioenwereld, lees updates over het pensioenstelsel en nieuws van AZL.