1. Home
  2. Kennis
  3. Nieuws
  4. Wet toekomst pensioenen aangenomen

Wet toekomst pensioenen aangenomen

Stockfoto's | AZL

De Tweede Kamer heeft op 22 december 2022 in meerderheid voor het voorstel voor de Wet toekomst pensioenen gestemd. De Eerste Kamer zal na 16 januari 2023 het voorstel gaan behandelen.  

Publicatiedatum 23 december 2022
Categorie Pensioenstelsel

Behandeling Eerste Kamer

Het volgende kan de behandeling beïnvloeden. De coalitie heeft in de Eerste Kamer geen meerderheid, in tegensteling tot de Tweede Kamer. Maar op 15 maart 2023 zijn er verkiezingen voor de Provinciale Staten. Op 30 mei 2023 kiezen de statenleden de leden van de Eerste Kamer. Dat kan de samenstelling van de Eerste Kamer wijzigen. Op 6 juni 2023 vergadert de huidige Eerste Kamer voor het laatst. Vanaf 13 juni 2023 vergadert de nieuwe Eerste Kamer.

Wat doet AZL? 

AZL volgt de ontwikkelingen. Wij houden u op de hoogte met themasessies, artikelen in Pensioenitems: AZL Pensioenitems en op onze website:  AZL Nieuw-pensioenstelsel.

Ons productmodel en dienstverlening stemmen we af op het wetsvoorstel zoals dat nu luidt. Hiermee ondersteunen wij pensioenfondsen bij de voorbereiding op de overgang naar de nieuwe pensioenregeling, de overgang zelf en de uitvoering van de nieuwe pensioenregeling. Meer informatie vindt u op AZL NPS MenukaartHet laatste pensioennieuws in uw inbox

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van actuele ontwikkelingen in de pensioenwereld, lees updates over het pensioenstelsel en nieuws van AZL.