1. Home
  2. Kennis
  3. Nieuws
  4. Samen bouwen aan vertrouwen tijdens de AZL Relatiedag 2022

Samen bouwen aan vertrouwen tijdens de AZL Relatiedag 2022

De gotische kathedralen uit de Franse Middeleeuwen zijn imposante bouwwerken. Een sterk staaltje bouwkunde waarvan we ons nu afvragen hoe ze dat in hemelsnaam voor elkaar kregen. De kathedralen zijn gebouwd zonder plan en de mensen begonnen gewoon. Het was experimenteren en dit ging met vallen en opstaan. En wat als er brand uitbrak of wanneer de muren instorten? Het was huilen, bidden, collecteren en opnieuw beginnen met een beter plan. Wat kan de pensioensector leren van deze aanpak?

Publicatiedatum 14 september 2022
Categorie Algemeen, Pensioenstelsel

De AZL Relatiedag op 13 september bij Innstyle in Maarssen begon met een bijzondere keynote-spreker die het bouwen van kathedralen vergeleek met het bouwen van een nieuw pensioenstelsel. Daan Quakernaat nam de zaal op zijn enthousiaste manier mee in waarom we zijn doorgeslagen in de regelzucht. Tegenwoordig beginnen we met plannen, berekeningen en strategische beleidsnotities als we iets voor elkaar willen krijgen, terwijl ze vroeger gewoon begonnen aan een immense kathedraal met beperkte mogelijkheden en kennis.

 Daarnaast duurt het niet lang voordat iemand de drie vragen stelt:

  1. Wanneer is het af?
  2. Hoe ziet het eruit als het af is?
  3. Wat kost het? Hoe komen we tot een sluitende begroting?

Als wij vooraf op een van deze vragen geen antwoord kunnen geven, wat doen we dan? Dan beginnen we er niet aan. Wij zijn bang geworden voor risico en bouwen geen kathedralen meer, of nauwelijks. Wij willen liever zekerheid vooraf.

"De kathedralenbouwers hadden niks en konden alles. Wij hebben alles en kunnen niks” - Daan Quakernaat

Aftermovie

Bekijk hier de aftermovie.

Omgaan met tegenslag en onze kennis combineren met lef en moed

In zijn presentatie liet Daan zien dat kathedralen nooit voor 100 procent af zijn. Veel kathedralen zijn niet helemaal af en torens ontbreken, maar de vraag is of we deze gemist hebben? We lijden tegenwoordig aan de 100%-ziekte, terwijl het eindresultaat ook bij 80 procent prima kan zijn. Volgens Daan kunnen we tegenwoordig vooral wat leren van de aanpak hoe men vroeger omging met tegenslag en problemen. De beste ideeën ontstaan pas na tegenslag en de oplossing wordt gevonden door samen te werken aan een vernieuwde versie.

 

Relatiedag 2022 | AZL

Dat was ook meteen het raakvlak met de pensioensector, want ook het nieuwe pensioenstelsel is vergelijkbaar het met bouwen van een kathedraal. De sector wil graag alles volledig hebben uitgewerkt, maar slaan we daarin gezamenlijk niet een beetje door? Zonder daarop een antwoord te hebben, zette Daan op een inspirerende manier de toon van het evenement. Want ongeacht wat de oplossing zou moeten zijn, het is cruciaal om elkaar te vertrouwen en zo samen tot een betere versie te komen. En dat paste natuurlijk volledig in het thema van deze relatiedag: Samen vooruit!

Relatiedag 2022 | AZL

Onderscheidend vermogen

Samenwerken dus. Dat is waar Monique Sueters, CEO van AZL, in haar verhaal op het podium bij stil stond. In tijden van verandering is samenwerken enorm belangrijk om problemen op te lossen. Ze vertelde over de vernieuwde strategie van AZL, de belangrijke pijlers waarin we investeren en hoe we samen met onze klanten naar het nieuwe pensioenstelsel willen gaan. Dagvoorzitter Barbara de Lange stelde vervolgens wat verdiepende vragen over de positionering van AZL en het onderscheidende vermogen. Volgens Monique zit dat onderscheidende vermogen vooral in de kennis en expertise van haar collega’s, de betrokkenheid om het goed te willen doen voor de pensioenfondsen én in het data-bewustzijn.

Digitale transformatie

Dat waren tevens de punten die Alexander Baas opvielen tijdens zijn eerste weken bij AZL als Directeur Technologie & Transformatie. Hij stond op het podium om zichzelf voor te stellen en om vanuit zijn ervaring te vertellen waarmee hij AZL en de pensioenfondsen vooruit kan helpen. Als CIO en COO bij de Volksbank en CIO bij SNS REAAL heeft hij diverse (digitale) transformaties in het betalingsverkeer meegemaakt, zoals de invoering van de Euro, SEPA of Instant Payments. Die veranderingen zijn vergelijkbaar met de aanstaande veranderingen in de pensioensector. En de belangrijkste les die hij daarbij heeft geleerd, is dat je altijd moet redeneren vanuit klantperspectief om tot de beste geschikte oplossing te komen voor iedereen.

Relatiedag 2022 | AZL
Relatiedag 2022 | AZL

Leren en verbeteren

Na de pauze was het de beurt aan Marco Kelderman, Enterprise Architect bij AZL, om meer te vertellen over de vernieuwing van het IT-landschap. De wereld verandert snel en dat heeft effect op de wensen van klanten en de dienstverlening. We kiezen daarom voor een aanpak als die van een startup, zodat we snel leren van fouten en kunnen verbeteren.

"Fail faster to succeed sooner"

Hij deelde zijn inzichten over de digitale stappen die AZL wil zetten en waarom Festina Finance de geschikte partner is om samen die stappen mee te zetten. De keuze is niet alleen gemaakt op basis van het moderne pensioenplatform, maar ook op de manier waarop we kunnen samenwerken met elkaar.

Pensioenplatform Festina Finance

We konden zelf wat vertellen over het moderne platform, maar het is natuurlijk altijd sterker als de hoofdpersonen zelf aan het woord komen. Oprichter Morten Schantz vertelde in het Engels meer over het ontstaan van het Deense bedrijf Festina Finance en waarom het platform uitermate geschikt is voor het nieuwe pensioenstelsel in Nederland. In Denemarken is de overgang van DB naar DC decennia geleden gemaakt en heeft Festina Finance inmiddels veel ervaring door hun dienstverlening aan PensionDanmark, het grootste Deens pensioenfonds met 800.000 deelnemers. Frank Ebskamp (senior project manager) liet na deze introductie tijdens de demo zien hoe het platform is ingericht, wat de voordelen zijn van de event-driven infrastructuur en dat de gegevensverwerking voor een SPR regeling snel en foutloos gaat door Straight Through Processing (STP).

Relatiedag 2022 | AZL
Relatiedag 2022 | AZL
Relatiedag 2022 | AZL

Klantperspectief

Na de demo over de achterkant van het pensioenplatform was het aan Janko Grassere (product owner AZL) en Florentijn Hogerwerf (tech lead AZL) om te laten zien wat dit aan de voorkant betekent. Ze lieten zien hoe ze de data uit het pensioenplatform kunnen ontsluiten op de websites en de portalen, zodat de gebruiker ziet wat hij of zij op dat moment nodig heeft. Aan de basis staat de customer journey waarbij wij vooraf goed nadenken wat er nodig is vanuit klantperspectief om het systeem zo flexibel, efficiënt en relevant mogelijk in te richten. Vervolgens testen we dat bij gebruikers en voeren verbeteringen door waar dat nodig is. Belangrijke punten die werden getoond waren mobile first (schaalbaarheid), en integratie tussen open en gesloten omgeving en herbruikbaarheid (generieke en fondsspecifieke inrichting).

Relatiedag 2022 | AZL
Relatiedag 2022 | AZL
Relatiedag 2022 | AZL

Keuzevrijheid: wel of geen goed idee?

Het slotstuk van de dag was een presentatie van Martijn van den Assem. Als gedragseconoom en hoogleraar liet hij zien waarom mensen niet in staat zijn om altijd de juiste keuze te maken, zeker als er bepaald risico aan de keuzemogelijkheid zit.

 

“Het denken in nominale waardes zorgt voor money illusion!” - Martijn van den Assem

 

Relatiedag 2022 | AZL

Emotie versus Ratio

Martijn gebruikte het televisieprogramma Miljoenenjacht om te laten zien hoe ons brein werkt. Mensen blijken geen rationele wezens, maar we laten ons meeslepen door gebeurtenissen. We nemen beslissingen op basis van onze emoties, ook als die beslissingen minder goed uitpakken op lange termijn.

Dat geldt ook voor beleggen. Als we in het begin continu zien dat beleggingen minder rendement opleveren, zijn we niet in staat te realiseren dat het op langere termijn juist wel meer rendement kan behalen. Volgens Martijn is het vanuit de gedragseconomie daarom ook niet verstandig om deelnemers in het nieuwe stelsel voortdurend te informeren over de hoogte van hun beleggingen. Dit zorgde voor een mooie paradox met meer inzicht, overzicht en keuzes die het nieuwe pensioenstelsel deelnemers juist moeten bieden en stof tot nadenken.  

Inspiratie

Voor Marc Bout, directeur Klanten & Advies, zou het evenement een succes zijn als de gasten geïnformeerd en geïnspireerd zouden worden door een gevarieerd programma. Dat zei hij tijdens de introductie aan het begin van de dag, aan het einde van de dag bleek dat inderdaad het geval. Deze dag was vooral ter inspiratie voor de aankomende maanden. Een periode vol veranderingen, waarin we samen met onze klanten bekijken hoe we onze dienstverlening verder kunnen verbeteren.

En hoe we dat gaan doen? Samen natuurlijk, want dat was wel de belangrijkste les van deze relatiedag. Net zoals ze vroeger samen de kathedralen bouwden. Er komt veel verandering op ons af en het loopt vast anders dan we vooraf denken, maar dat is niet erg als je maar samen tot een betere oplossing komt. We gaan de aankomende periode dus echt samen vooruit!

Relatiedag 2022 | AZL
Relatiedag 2022 | AZL
Relatiedag 2022 | AZL

Hieronder volgen nog wat sfeerbeelden van het evenement:

Relatiedag 2022 | AZL
Relatiedag 2022 | AZL
Relatiedag 2022 | AZL
Relatiedag 2022 | AZL
Relatiedag 2022 | AZL
Relatiedag 2022 | AZL
Relatiedag 2022 | AZL
Relatiedag 2022 | AZL
Relatiedag 2022 | AZL

Het laatste pensioennieuws in uw inbox

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van actuele ontwikkelingen in de pensioenwereld, lees updates over het pensioenstelsel en nieuws van AZL.