1. Home
  2. Kennis
  3. Nieuws
  4. Paul Kullen nieuwe directeur Klanten & Advies en Najet Yacoubi nieuwe directeur Digital, Marketing & Communicatie

Paul Kullen nieuwe directeur Klanten & Advies en Najet Yacoubi nieuwe directeur Digital, Marketing & Communicatie

De samenstelling van het directieteam van AZL gaat wijzigen. Paul Kullen volgt per 1 augustus 2023 Marc Bout op als directeur Klanten & Advies en Najet Yacoubi vervangt per 1 september 2023 Dénis Vinke als directeur Digital, Marketing & Communicatie.

Publicatiedatum 8 juni 2023
Categorie Persbericht, Algemeen

Marc Bout neemt om persoonlijke redenen per 1 juli 2023 afscheid van AZL. Hij wil graag meer tijd privé gaan besteden, wat voor hem niet haalbaar is in combinatie met zijn ambitieuze functie. Voor de functie van Dénis Vinke, die deze ad interim vervult, hebben we per 1 september 2023 een opvolger benoemd. Dénis gaat zich vanaf dan focussen op het uitbreiden van zijn eigen bedrijf.

Tegelijkertijd zijn we verheugd om twee nieuwe collega’s in het directieteam te mogen verwelkomen. Paul Kullen (57) wordt als directeur Klanten & Advies verantwoordelijk voor de bediening van bestaande klanten en het aantrekken van nieuwe klanten, de bestuursadvisering aan klanten, productontwikkeling, actuariaat en de verdere ontwikkeling van data science. Najet Yacoubi (45) wordt als directeur Digital, Marketing & Communicatie verantwoordelijk voor het ontwikkelen van de digitale kanalen, proposities en communicatie voor pensioenfondsen en hun werkgevers en deelnemers evenals voor de branding, corporate communicatie en positionering van AZL.

Monique Sueters, CEO van AZL: “Paul en Najet zijn een sterke aanvulling op ons directieteam om de komende jaren de overgang naar het nieuwe pensioenstelsel en onze groeistrategie te realiseren. Ze hebben laten zien dat ze visie om kunnen zetten in executie en resultaat voor klanten. Ze hebben beiden ruime ervaring met het realiseren van vernieuwing en het ontwikkelen en verbeteren van klantbediening. Met hun kennis en expertise zullen zij eraan bijdragen om samen met onze klanten te zorgen voor een succesvolle transitie naar het nieuwe pensioenstelsel en het verder verbeteren van onze dienstverlening. Ik ben daarnaast Marc en Dénis zeer erkentelijk voor de belangrijke bijdrage aan AZL van de afgelopen jaren en de stappen die we reeds gezet hebben in de transitie naar het nieuwe pensioenstelsel en wens hen veel succes voor de toekomst toe.”

Paul Kullen | AZL

Over Paul Kullen

Paul Kullen is dertig jaar werkzaam in de Nederlandse pensioenmarkt en heeft uitgebreide commerciële en inhoudelijk kennis en ervaring. Hij is momenteel werkzaam bij WTW als Senior Director Retirement, waarbij hij verantwoordelijk is voor de dienstverlening op het gebied van pensioenen en actuariaat aan corporate klanten en pensioenfondsen. Voordat hij bij WTW in dienst trad in 2011, heeft Paul gewerkt als Client Director Corporate Clients en manager Services bij het Pensioenbedrijf van Nationale-Nederlanden. Daarvoor was hij Manager Operations bij DSM Pension Services.

Paul Kullen: “Ik kijk ernaar uit de overstap naar AZL te maken. De pensioensector staat aan het begin van een unieke transformatieperiode waarin veel uitdagingen op ons af komen. AZL is een prachtig bedrijf dat uitstekend gepositioneerd is om de transitie naar het nieuwe pensioenstelsel tot een succes te maken. Met mijn kennis en ervaring lever ik samen met alle AZL-medewerkers graag mijn bijdrage om pensioenfondsen, hun werkgevers en deelnemers door deze uitdagende periode te loodsen en AZL verder te laten groeien.”

Over Najet Yacoubi

Najet Yacoubi heeft als Senior Manager bij Nationale-Nederlanden en Delta Lloyd ruime ervaring in het succesvol realiseren van digitale oplossingen en nieuwe pensioen- en schadeproposities voor werknemers, werkgevers en zakelijke klanten. Ze was medeverantwoordelijk voor de oprichting van de premiepensioeninstelling (PPI) van BeFrank en is momenteel nog voorzitter van pensioenfonds Delta Lloyd. Met haar brede ervaring en achtergrond in zowel de pensioen- als schademarkt stapt zij op het juiste moment in om de dienstverlening van AZL naar een nog hoger niveau te brengen en een succesvolle transitie naar het nieuwe pensioenstelsel te realiseren.

Najet Yacoubi | AZL

Najet Yacoubi: “Ik ben zeer verheugd om weer elke dag bezig te mogen zijn met de pensioenvraagstukken die pensioenuitvoerders, werkgevers en deelnemers bezighouden. Met mijn achtergrond in de pensioenbranche kijk ik er ontzettend naar uit om mee te mogen werken aan een unieke en historische transformatie van het pensioenstelstel. AZL heeft met veel pensioenkennis, klantgerichte collega's en een sterke moeder, veel potentieel om een grote rol in deze transformatie te spelen. Daar wil ik uiteraard samen met de collega’s de schouders onder zetten.”

Het laatste pensioennieuws in uw inbox

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van actuele ontwikkelingen in de pensioenwereld, lees updates over het pensioenstelsel en nieuws van AZL.