1. Home
  2. Kennis
  3. Nieuws
  4. AZL reageert op wetsvoorstel minister Koolmees

AZL reageert op wetsvoorstel minister Koolmees

Shutterstock | AZL

Op 19 april reageerde AZL op het voorstel van minister Koolmees over de Wet tot wijziging van de Pensioenwet, de Wet verplichte beroepspensioenregeling en de Wet inkomstenbelasting 2001.

Publicatiedatum 21 april 2021
Categorie Algemeen, Pensioenstelsel

Alleen bij baanwisseling mogen pensioenuitvoerders de waarde van pensioenen overdragen als het ouderdomspensioen klein is (minder dan € 503,24 per jaar). Door deze beperking blijven pensioenuitvoerders kosten voor beheer en administratie van kleine pensioenen maken, als die in andere gevallen zijn ontstaan.

In het wetsvoorstel staat dat pensioenuitvoerders de waarde van pensioenen ook mogen overdragen als het klein ouderdomspensioen anders dan door baanwisseling is ontstaan, bijvoorbeeld wanneer een werkgever wijzigt van pensioenuitvoerder. Minister Koolmees maakt daarnaast de afkoop van kleine netto pensioenen mogelijk.

Wij zijn positief over het voorstel om de overdracht van klein pensioen en afkoop van een klein nettopensioen altijd mogelijk te maken. Wij denken echter dat de voorgestelde wijziging niet de beoogde uitbreiding tot gevolg heeft en dat de wijziging eenvoudiger kan. Daarom hebben we gereageerd en doen we een suggestie.

Lees onze reactie op het voorstel

Het laatste pensioennieuws in uw inbox

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van actuele ontwikkelingen in de pensioenwereld, lees updates over het pensioenstelsel en nieuws van AZL.