1. Home
  2. Kennis
  3. Nieuws
  4. AZL doet mee aan de UM Innovation Challenge

AZL doet mee aan de UM Innovation Challenge

Stockfoto's | AZL

AZL doet mee aan de UM Innovation Challenge. Dit is een platform waar studenten en pas afgestudeerden van Maastricht University en Zuyd Hogeschool innovatieve ideeën kunnen ontwikkelen in co-creatie met het bedrijfsleven. Zo’n 250 tot 300 studenten doen hieraan mee in 60 multidisciplinaire teams. Voor AZL een mooie kans om frisse ideeën binnen te halen, voor de student een goede gelegenheid om praktijkervaring op te doen en kennis te maken met het bedrijfsleven.

Publicatiedatum 29 juli 2021
Categorie Algemeen

De buitenwereld naar binnen halen

De studenten die aan de slag gaan met een case geven een frisse blik op interessante thema’s voor AZL. Zo halen we de buitenwereld naar binnen via studenten, maar ook bedrijven uit andere sectoren die meedoen aan deze challenge. En we creëren een andere mindset door in korte tijd een oplossing voor een probleem te bedenken, met misschien zelfs een eerste conceptproduct of prototype.

Maatschappelijke betrokkenheid & werven van nieuw talent

Door deelname aan deze challenge tonen we onze maatschappelijke betrokkenheid bij de regio en bij de onderwijsinstellingen. Ook geeft het ons meer bekendheid als werkgever bij studenten en pas afgestudeerden, waardoor we eenvoudiger starters, werkstudenten of stagiairs kunnen werven. Op dit moment werken we al nauw samen met Zuyd Hogeschool, maar dankzij dit initiatief trekken we ook onze banden aan met Maastricht University.

Het laatste pensioennieuws in uw inbox

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van actuele ontwikkelingen in de pensioenwereld, lees updates over het pensioenstelsel en nieuws van AZL.