1. Home
  2. Kennis
  3. Nieuws
  4. AZL en MITT winnen Pensioen Pro Award

AZL en MITT winnen Pensioen Pro Award

Nieuws | AZL

AZL en Bedrijfstakpensioenfonds MITT sleepten op 4 oktober een heuse Pensioen Pro Award in de wacht. Zij wonnen deze prestigieuze prijs in de categorie Innovatie tijdens de drukbezochte Pensioen Pro Awards 2022 in de Hermitage in Amsterdam. Stichting Pensioenfonds Openbare Apothekers (SPOA) won de prijs voor beste pensioenfonds met een vermogen van minder dan 5 miljard.

Publicatiedatum 5 oktober 2022
Categorie Innovatie, Algemeen

De prijswinnende innovatieve oplossing is een tool voor bedrijfstakpensioenfondsen om hen te helpen met handhaving. Het is een slimme oplossing van AZL waarbij UWV-gegevens geautomatiseerd worden ingezet, zodat pensioenfondsen een totaalbeeld krijgen van het aantal werknemers en ze vervolgens specifieke en risicogerichte stappen kunnen ondernemen. Met deze methodiek is op eenvoudige wijze en gerichter te controleren of een onderneming personeel in dienst heeft en om hoeveel en welke werknemers het gaat. Zo kunnen de werkgevers hiervoor concreet worden benaderd.

Efficiënt én effectief

Dit geautomatiseerde proces zorgt voor een efficiëntere uitvoering en meer gemak. Óók voor de ondernemingen; zij hoeven niet meer te worden benaderd met formulieren als op basis van bestaande bronnen blijkt dat ze geen werknemers in dienst hebben. Bedrijfstakpensioenfondsen krijgen met deze methodiek op eenvoudige wijze een totaalbeeld over het hele risico van hun deelnemersportefeuille. Het is efficiënt én effectief, terwijl de kosten laag zijn.

Samenwerken

“Het is een enorme eer dat we deze prijs in ontvangst mogen nemen”, zegt Monique Sueters, CEO bij AZL. “Het is een mooi voorbeeld van samen tot een goede oplossing te komen, door gebruik te maken van elkaars kwaliteiten. Het is een echte innovatie, die van waarde is voor alle bedrijfstakpensioenfondsen in de sector. We hebben deze tool inmiddels ook succesvol ingezet bij andere klanten van ons.”

Innovatie

“We zijn enorm vereerd met deze prestigieuze prijs”, zegt Sjef Jochems, bestuurslid en voorzitter van de Pensioenuitvoerings- en Communicatiecommissie bij Bpf MITT. “Innovatie ontstaat wanneer je anders naar een probleem kijkt. We zijn blij dat we samen met AZL een relatief eenvoudige oplossing hebben bedacht die meteen van waarde is voor ons, AZL, werkgevers en uiteindelijk ook deelnemers. Handhaving met deze tool is goedkoper, sneller én doeltreffender.”

Beste pensioenfonds

We feliciteren daarnaast natuurlijk ook Stichting Pensioenfonds Openbare Apothekers (SPOA) van harte. SPOA won de Zilveren Pensioen Pro Award voor beste pensioenfonds met een vermogen van minder dan € 5 miljard. Belangrijke reden hiervoor is, dat SPOA als eerste een regeling voor het nieuwe pensioenstelsel heeft vastgesteld, met veel draagvlak onder de deelnemers. Het winnen van deze prijs is dan ook een ontzettend mooie blijk van waardering!

Het laatste pensioennieuws in uw inbox

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van actuele ontwikkelingen in de pensioenwereld, lees updates over het pensioenstelsel en nieuws van AZL.