Voor een optimale beleving van deze website, vragen wij u cookies te accepteren. De website zal pas cookies plaatsen wanneer u hiervoor expliciet akkoord heeft gegeven. Lees meer >

 

Rebekka Roxas

‘Het is elke keer een uitdaging om alle processen goed en op tijd af te ronden.’

‘Begin 2013 trad ik in dienst bij AZL als medewerker van het telefoonteam van een pensioenfonds. Na 10 maanden kon ik al aan de slag als Medewerker Backoffice Pensioenen, mijn huidige functie. AZL zag potentie in me en maakte daar werk van.

Uitdaging

Samen met mijn directe collega’s ben ik verantwoordelijk voor het afkoopproces bij een pensioenfonds. Dit is het in één keer uitbetalen van kleine pensioenen aan deelnemers die minimaal twee jaar geen pensioen meer opbouwen bij het fonds.

Het betreffende pensioenfonds koopt maandelijks minimaal 2000 pensioenen af. Dat is steeds een hele operatie. Wij zijn elke maand druk met het voorbereiden van het afkoopproces, vervolgens met het proces zelf en daarna met het beantwoorden van vragen over de afkoop. Het is elke keer een uitdaging om het afkoopproces goed en op tijd af te ronden. Het gaat om grote aantallen, dus we moeten constant alert zijn. Elke afkoop moet foutloos verlopen, zodat de deelnemers tevreden zijn.

Vertrouwen

De werksfeer binnen onze afdeling is prettig. Uiteraard is er sprake van een bepaalde werkdruk, maar die kan ik goed aan. En als dat een keer niet zo is, lossen we het altijd onderling op. Dat vind ik echt top! Ik heb leuke collega’s en een fijne leidinggevende, die vertrouwen heeft in onze kwaliteiten.

Opleiding

Ook biedt AZL me ruimte om te groeien. Ik ben onlangs namelijk gestart met de eenjarige opleiding Management Economie en Recht bij NCOI, samen met 2 collega’s. Ik mag zeker niet klagen met zo’n werkgever!’