Voor een optimale beleving van deze website, vragen wij u cookies te accepteren. De website zal pas cookies plaatsen wanneer u hiervoor expliciet akkoord heeft gegeven. Lees meer >

 

Madeloes Mertens 

‘Goed dat AZL verder kijkt dan werk alleen.’

‘In het kader van mijn afstuderen aan de HBO-opleiding People and Business Management liep ik in 2012 stage bij de P&O-afdeling van AZL. Aan het einde van mijn stage kwam er een plek vrij voor een Medewerker Backoffice Pensioenen. Aangezien mijn stage goed beviel, wilde ik graag bij AZL blijven werken. Ik solliciteerde en kreeg de baan. Begin 2013 kon ik aan de slag. 

Grote verantwoordelijkheid

Ik werk voor de pensioenfondsen van twee banken. Wat me aanspreekt, is dat ik bij alle processen voor die klanten betrokken ben. Dat maakt mijn werk divers en interessant. Ik ben betrokken bij de betalingen, administratieve wijzigingen en mailingen die naar de belanghebbenden worden verstuurd. Samen met mijn collega’s heb ik op dat terrein een grote verantwoordelijkheid. Dat is geen probleem voor mij, ik zie dat juist als een uitdaging. We hebben een leuk team met gemotiveerde mensen. Ook dat maakt het werken bij AZL leuk.

Veel voldoening

In mijn werk is het cruciaal dat de maandelijkse betalingen vlekkeloos verlopen. Alles moet kloppen en op tijd de deur uit. Het gaat tenslotte om de oudedagsvoorziening van heel veel mensen. Het geeft mij elke maand weer veel voldoening als we alles correct en op tijd hebben afgerond.  

Vitaliteit

AZL is een werkgever die verder kijkt dan werk alleen. Zelf ben ik lid van een werkgroep die de medewerkers bewuster wil maken van hun eigen vitaliteit en gezondheid. Zodat ze langer, gezonder en productiever kunnen bijdragen aan de doelen van AZL. Wij organiseren regelmatig activiteiten, zoals Zumbalessen – die ik zelf geef – en een mindfulness-sessie. Ook bezorgen we maandelijks een flinke mand fruit bij elke afdeling. Hier krijgen we veel positieve reacties op. Ik vind het goed dat AZL zijn medewerkers bewust probeert te maken van hun eigen vitaliteit.’