1. Home
  2. Werken bij AZL
  3. Medewerkers
  4. Wouter van Hove

‘Je krijgt hier de kans om door te groeien.’

'AZL is een organisatie die continu in ontwikkeling is. Soms ingegeven door veranderingen in de wetgeving en anders door de wens om effectiever en efficiënter te werken. Er gebeuren zoveel nieuwe dingen: nieuwe klanten, nieuwe systemen en veel projecten. Dat zorgt ervoor dat je blijft leren. '

‘Ik ben altijd al met cijfers bezig geweest. Na mijn hbo-opleiding Accountancy heb ik 10 jaar bij KPMG in Den Haag gewerkt. Mijn vriendin komt uit het zuiden en daarom heb ik een paar jaar geleden de stap gemaakt om naar Heerlen af te reizen. Al vrij snel solliciteerde ik bij AZL en kon ik aan de slag als Assistent Controller.

Aangename variatie

Wat ik op een normale werkdag doe? Dat is heel verschillend en hangt af van de periode van het jaar. Aan het einde van elke maand ben ik druk met de voorbereidingen voor de maandafsluiting. Dan bespreken we met de Chief Financial Officer (CFO) de bijzonderheden van die maand. In januari zijn dat bijvoorbeeld de nieuwe uurtarieven, of het verwerken van de begroting voor het komende jaar. Elke maand zijn er andere zaken waarmee we rekening moeten houden, dat zorgt voor een aangename variatie.

Familiair

We werken met zijn vieren op de Financiële Administratie en regelen alle financiële zaken van AZL. Van inkoop- en verkoopfacturen tot projectadministratie. Een prettige samenwerking met mijn collega’s vind ik erg belangrijk. Het is een groot verschil hier in Heerlen als ik het vergelijk met de werksfeer in de Randstad. Het familiaire van AZL valt me heel erg op. Het is prettig dat AZL een laagdrempelige organisatie is en dat je makkelijk bij collega’s uit diverse lagen kunt aankloppen. Je weet precies wat je aan elkaar hebt.

Ambitie en groei

Vooral het dynamische karakter van AZL spreekt mij aan. AZL is een organisatie die continu in ontwikkeling is. Soms ingegeven door veranderingen in de wetgeving en anders door de wens om effectiever en efficiënter te werken. Er gebeuren zoveel nieuwe dingen: nieuwe klanten, nieuwe systemen en veel projecten. Dat zorgt ervoor dat je blijft leren. Daarin word je ook gestimuleerd door AZL; je krijgt de kans om door te groeien. Mijn eigen ambitie is om hoofd van de Financiële Afdeling of Controller te worden.’