1. Home
  2. Werken bij AZL
  3. Medewerkers
  4. Ron Ramakers

‘Als je iets wilt en kunt, dan mag je het laten zien.’

'We treden ook buiten de gebaande paden, wat nodig is om de kwaliteit van onze diensten hoog te houden. We willen niet verrast worden. Ik kom daardoor met veel verschillende afdelingen en collega’s in aanraking. Dat maakt mijn werk afwisselend en boeiend.'

Ron Ramakers | AZL

‘Ik werkte bij een wereldwijde speler op het gebied van audit, tax en advies en werd daar van opdracht naar opdracht gestuurd. Ik heb veel geleerd van die verschillende opdrachten, maar ik verrichtte voornamelijk reparatiewerkzaamheden. Na 5 jaar wilde ik ook wel eens mee bouwen aan de lange termijn van een organisatie. De functie Internal Auditor sloot perfect aan op die wens.

Nieuwe functie

AZL moet zich naar veel partijen toe verantwoorden, zoals klanten, toezichthouders en accountants. Mijn functie is de interne tegenhanger van een externe accountant. De vragen van de accountants gaan steeds dieper en de audits zijn steeds professioneler. Daarom heeft AZL in 2013 de functie van Internal Auditor toegevoegd aan de afdeling Risk, Compliance & Internal Audit.

Buiten de gebaande paden

Wij doen veel onderzoek op intern verzoek, maar we hebben ook een eigen planning. Op basis van de bevindingen van mijn Risk Management-collega’s pak ik zaken proactief op. We treden dus ook buiten de gebaande paden, wat nodig is om de kwaliteit van onze diensten hoog te houden. We willen niet verrast worden. Ik kom daardoor met veel verschillende afdelingen en collega’s in aanraking. Dat maakt mijn werk afwisselend en boeiend.

Het verschil maken

De werksfeer bij AZL is informeel en dat bevalt me goed. Het continu verbeteren van processen wordt hier als een gemeenschappelijke doelstelling gezien. De organisatie staat niet stil, en dat kan ook niet als je toekomstbestendig wilt zijn. Je wordt hier uitgedaagd om mee te denken over de toekomst van het bedrijf. Dat is een grote luxe. Door de schaal van de organisatie kun je hier als individu het verschil maken. Als je iets wilt en kunt, dan mag je het laten zien.’