1. Home
  2. Werken bij AZL
  3. Medewerkers
  4. Rick Reijnders

‘Iedereen is gedreven. Dat past goed bij mij.’

Rick Reijnders | AZL

‘Mijn nieuwe leidinggevende wist hoe ik werk en juichte het toe als ik zou solliciteren. Dat ik niet de juiste opleiding heb, vond hij niet zo belangrijk. Mens en werkethiek zijn belangrijker, de rest kun je bijscholen.’

Trots

“Sinds mijn eerste werkdag, op 13 september 2017, heb ik twee keer promotie gemaakt. Daar ben ik wel trots op. Ik ben in de Backoffice begonnen, met een achtergrond in hbo Bedrijfseconomie. AZL had net twee grote klanten binnengehaald en er waren veel vacatures. Het jaar daarop ben ik overgestapt naar Financiële Verslaglegging. Ik maakte jaarverslagen, kostenrapportages en begrotingen.”

Rick Reijnders | AZL

Een nieuwe kans

“In de loop van 2022 ben ik begonnen bij Actuariaat. Toen deze vacature vrijkwam, ben ik door verschillende collega’s bij Actuariaat benaderd. Ik werkte al veel met hen samen en had de vacature wel gezien, maar dacht dat mijn achtergrond er niet bij zou passen. Toen ik de manager belde en vroeg of ik een kans zou maken, zei hij: ‘Ik heb meteen aan jou gedacht, maar vond het naar je leidinggevende toe niet collegiaal om je zelf te benaderen.”

 

Nadenken over de toekomst

“Intussen werk ik met een groep collega’s aan de ontwikkeling van nieuwe diensten en producten die te maken hebben met het nieuwe pensioenstelsel. Zoals het NPS KeuzeKompas: vergelijkbaar met de stemwijzer, maar dan voor pensioen. Het helpt en begeleidt pensioenfondsen en hun deelnemers om weloverwogen belangrijke keuzes te maken voor de inrichting van de nieuwe regeling. Zo zorgen we voor een efficiënte en zorgeloze transitie naar het nieuwe pensioenstelsel. Dat vind ik leuk om te doen. Het is innovatief, we denken na over de toekomst.”

Rick Reijnders | AZL

Vrijheid en gedrevenheid

“Er is veel vrijheid om dingen te ondernemen en in hoe ik mijn werk uitvoer. Als ik overdag eens iets anders heb, werk ik gewoon ‘s avonds nog een uurtje. Dat kan allemaal. Daarbij is iedereen gedreven. Er wordt met veel plezier en vrijheid, maar ook hard gewerkt. Als het nodig is, trekken we een avond door met het hele team, dan drinken we na afloop nog een biertje. Dat past wel bij mij.”

In goede handen

“Het is spannend hoe het nieuwe pensioenstelsel gaat uitpakken. Het heeft een grote impact op de organisatie. Er wordt goed op geanticipeerd, veel in geïnvesteerd. Daarbij wordt heel transparant toegelicht waar we mee bezig zijn. Iedere maand praat het managementteam ons bij. Er moet veel veranderen, maar ik heb er wel vertrouwen in. Je pensioenadministratie blijft bij ons in goede handen.”