1. Home
  2. Werken bij AZL
  3. Medewerkers
  4. Martijn Samson

'Er valt iedere dag wat te leren en dat houdt je scherp in de wedstrijd.'

'Medewerkers van allerlei afdelingen werken hier met plezier, omdat onze werkzaamheden leuke uitdagingen hebben. Zo hebben mijn werkzaamheden betrekking op het hele P&O-werkveld en dat maakt het juist interessant.'

Modern en toch degelijk bedrijf

“Ik ervaar AZL als een bedrijf waar ik veel vrijheid krijg in mijn diverse P&O-werkzaamheden. Dit gaat gepaard met vertrouwen vanuit mijn leidinggevende en overige collega’s. Het is fijn als je weet dat collega’s vertrouwen in je hebben. AZL staat voor mij als een wendbare organisatie. Wendbaar naar onze klanten, maar ook onze medewerkers. Je mag thuiswerken en bent tot een zekere hoogte flexibel in je werkzaamheden. Dit wederzijdse vertrouwen vanuit AZL wordt beloond met een grote loyaliteit onder medewerkers. Medewerkers kennen een grote betrokkenheid en de drempel om hun heil ergens anders te zoeken is hoog.”

Werken aan de organisatie van vandaag en morgen

“AZL is een dynamisch bedrijf. De omgeving verandert en AZL verandert mee om de organisatie van vandaag en morgen te zijn en te blijven. Zo is onlangs de klantenservice opnieuw ingericht. Dit is een intensief maar leerzaam traject. We leggen ervaringen vast en beoordelen hoe we deze ervaringen kunnen gebruiken voor toekomstige (verander)projecten.”

Zinvol werk(t)

“Het maakt mijn dag goed als ik een bijdrage heb kunnen leveren aan het oplossen van vraagstukken of problemen van een medewerker of leidinggevende door middel van (on)gevraagd advies, coaching of ondersteuning. We werken informeel, wat zich onder andere uit in het feit dat we elkaar gemakkelijk en snel opzoeken. Medewerkers van allerlei afdelingen werken hier met plezier, omdat onze werkzaamheden leuke uitdagingen hebben. Zo hebben mijn werkzaamheden betrekking op het hele HR-werkveld en dat maakt het juist interessant. De pensioenmaterie is niet altijd eenvoudig, maar geeft daardoor een extra dimensie aan de werkzaamheden van de AZL-medewerker. Er valt iedere dag wat te leren en dat houdt je scherp in de wedstrijd.”