1. Home
  2. Werken bij AZL
  3. Medewerkers
  4. Hakima Loiazizi

‘Ik werk hier al meer dan 20 jaar met veel plezier.’

Hakima Loiazizi | Vertelt over werken bij AZL

‘AZL heeft mij een hoop kansen geboden en die heb ik met beiden handen gegrepen. Met de juiste drive, inzet en enthousiasme heb ik een mooie groei in mijn carrière bij AZL weten te realiseren. Gelukkig heb ik altijd managers om mij heen gehad die dit ook daadwerkelijk in mij zagen!’

Wendbaar

"De wereld van pensioen verandert voortdurend. Je moet continu meebewegen met de markt. Ook nu. We staan aan de vooravond van een vernieuwde pensioenstelsel. Dat brengt allerlei veranderingen met zich mee. Door digitalisering, maar ook in andere opzichten. En dat biedt kansen, voor nieuwe en bestaande collega’s."

Een mooie werkgever

"AZL is een mooie werkgever. Ik merk in onze organisatie: als je je inzet, goed je werk doet en de juiste werkethiek hebt, dan kun je je erg goed ontwikkelen. Zelf werk ik hier al meer dan twintig jaar met veel plezier. Ik ben als 19-jarige begonnen, mijn diploma net op zak. De vacature bij AZL kwam per fax binnen op het moment dat ik me bij het uitzendbureau inschreef. Eén week later kon ik op gesprek, twee weken later begon ik."

Hakima Loiazizi | Vertelt over werken bij AZL

Mijnwerker

"Mijn opa is lang geleden als gastarbeider vanuit Marokko naar Nederland gekomen om in de mijnen te werken. Hij kreeg vanuit AZL zijn salaris en later zijn pensioen. Ik vind het bijzonder om ook die binding met het bedrijf te hebben. Mijn opa had nooit verwacht zo lang in Nederland te blijven. Hij wilde hier een paar jaar werken en weer terug. Maar dat liep anders."

Mezelf zijn

"Zelf hoor ik bij de derde generatie. Bij AZL voelde ik me meteen welkom. Ik kon mezelf zijn, met mijn eigen normen en waarden, en werd snel opgenomen in het team. Die fijne, familiaire sfeer is er nog steeds. In het begin was ik een van de weinigen met een andere achtergrond. In de loop der jaren is de diversiteit in de organisatie gegroeid. Stuk voor stuk betrokken medewerkers die voor de klant het onderste uit de kan proberen te halen. En die de organisatie alle kansen biedt."

Hakima Loiazizi | Vertelt over werken bij AZL

Kansen

"AZL heeft mij een hoop kansen geboden. In alle functies die ik heb gehad, ben ik door leidinggevenden gefaciliteerd om mij verder te ontwikkelen. Omdat ze zagen: je kunt meer dan dit. Ik ben gestart op de Financiële Administratie. In de jaren daarna ben ik vaak betrokken geweest bij nieuwe ontwikkelingen, zoals de overgang van de afdeling Premie-incasso naar de Werkgeversadministratie. Later is er door de komst van twee grote, nieuwe klanten een nieuwe afdeling gestart om te zorgen voor een goede onboarding. Hier was ik één van de kartrekkers."

Uitdagingen

"Dat soort ontwikkelingen gaan gepaard met een hoop uitdagingen. Daarbij probeer ik iedere twee of drie jaar een opleiding te volgen om mijn kennis te verbreden en te verdiepen. Twee jaar geleden was dat de opleiding Workforce Management, die vanwege corona steeds werd uitgesteld. Toen ik eenmaal met de opleiding begon, had ik eigenlijk alles al gezien. Vorig jaar heb ik een hbo-opleiding Managementvaardigheden succesvol afgerond."

 

Mensenmens

"Ik ben een mensenmens. Daar zit mijn kracht en talent. Ik faciliteer collega’s in wat ze nodig hebben om hun werk op een fijne manier uit te voeren. Soms is dat het bieden van een luisterend oor, een coachingsgesprek of handvatten verlenen voor een vraagstuk. Ik probeer hierin soms buiten de lijntjes te kleuren, maar ze ook te motiveren en te challengen. Voor mij is de wereld niet altijd zwart-wit. In mijn huidige functie en in het team voel ik mij als een vis in het water."

 

Betrouwbaar

"Als collega’s mij in vertrouwen nemen, deel ik dit niet met anderen. Zelfs niet privé. Ik vind integriteit erg belangrijk. Ik ben tot eind vorig jaar lid geweest van de ondernemingsraad. Hier had ik te maken met vertrouwelijke informatie. Ik ben hier altijd integer mee om gegaan. En ook als organisatie doen we er alles aan om betrouwbaar te zijn. Zowel voor klanten als voor medewerkers. Op ons kun je bouwen, zo voel ik dat echt."