Voor een optimale beleving van deze website, vragen wij u cookies te accepteren. De website zal pas cookies plaatsen wanneer u hiervoor expliciet akkoord heeft gegeven. Lees meer >

 

Pensioen in de miljoenennota

Volgens de miljoenennota heeft Nederland een goed pensioenstelsel. Maar om het goed te houden moet het meebewegen met de ontwikkeling op de arbeidsmarkt. Door afschaffing van de doorsneepremie wordt de pensioenopbouw gekoppeld aan de betaalde premie. Dat maakt het voor zzp’ers aantrekkelijker om mee te doen aan collectieve regelingen. Ook wordt de mogelijkheid onderzocht een deel van het pensioen ineens op te nemen.

Het pensioenakkoord zorgt er volgens het kabinet voor dat gebouwd kan worden aan een toekomstbestendig pensenstelsel. Daarbij zullen sterke punten behouden blijven, zoals:

  • een verplichte deelneming, die ervoor zorgt dat een groot aantal werknemers pensioen opbouwt
  • collectieve uitvoering die zorgt voor lage kosten
  • risicodeling die levenslange uitkeringen mogelijk maakt.

Voor de transitie in verband met afschaffing van de doorsneepremie staat bij de werkgevers zorg en overheid voor 2020 tot en met 2023 per jaar een reserve klaar van € 200 miljoen.

Aan belangrijke vraagstukken zoals de waardering van de verplichtingen en naderende kortingen besteedt het kabinet in de miljoenennota geen aandacht.