Voor een optimale beleving van deze website, vragen wij u cookies te accepteren. De website zal pas cookies plaatsen wanneer u hiervoor expliciet akkoord heeft gegeven. Lees meer >

 

Pensioenadministratie in de media: onze reactie

Deze week werd in verschillende landelijke media aandacht besteed aan de kwaliteit van de administratie van pensioenfondsen en de rol van werkgevers hierin. Wij delen graag met u hoe wij hier tegenaan kijken en hoe wij onze klanten hiermee ondersteunen.

Pensioenadministratie is een complex gebied. Er worden veel gegevens van deelnemers, werkgevers en andere organisaties verwerkt om uiteindelijk tot de correcte premie-inning en pensioenaanspraken te komen. Door actief controles uit te voeren en onze systemen doorlopend te testen, sporen we fouten op en corrigeren we de administratie. Bij AZL hebben we bovendien een brede set aan maatregelen op het gebied van handhaving ontwikkeld, zoals het opstellen van handhavingsbeleid, het uitvoeren van werkingssfeeronderzoeken en het uitvoeren van looncontroles. Daarbij kijken we continu samen met onze klanten hoe we ons handhavingsproces, door middel van nieuwe innovatieve methoden, verder kunnen ontwikkelen. Zo werken we samen met onze klanten om de pensioenadministratie zo foutloos mogelijk te krijgen. Vaak zijn dat langdurige trajecten, die veel tijd, geld en zorgvuldigheid vragen.

Uiteraard is het altijd de beslissing van het bestuur van een pensioenfonds welke maatregelen worden ingezet. Bij het maken van die keuzes ondersteunen wij vanuit onze kennis en ervaringen. In alle gevallen trekken wij als AZL samen op met onze klanten om problemen voor de deelnemers te voorkomen.