Voor een optimale beleving van deze website, vragen wij u cookies te accepteren. De website zal pas cookies plaatsen wanneer u hiervoor expliciet akkoord heeft gegeven. Lees meer >

 

Nieuwe rekenrente: de implicaties voor pensioenfondsen

De rekenrente is misschien wel het meest besproken onderwerp in de huidige pensioendebatten en heeft vergaande gevolgen voor pensioenfondsen en hun deelnemers. Maar wat zijn die gevolgen nu precies? In een uitgebreide animatie leggen wij uit wat de nieuw geadviseerde rekenrente inhoudt en wat eraan voorafging.

Wat wordt er behandeld in de animatie?

In juni heeft de Commissie Parameters een advies uitgebracht over de nieuw te hanteren rekenrente. De animatie vat alle belangrijke besluiten samen die de afgelopen 15 jaar zijn genomen rondom de te hanteren rekenrente. Ook de achterliggende marktmechanismen en de implicaties voor pensioenfondsen komen aan bod. Abstracte begrippen worden in de animatie toegelicht. Aan de hand van deze animatie krijgt u een beeld van wat die nieuw voorgestelde rekenrente nu precies inhoudt zonder alle achterliggende informatie te hoeven bestuderen. Dat hebben wij voor u gedaan en samengevat in deze animatie.

Voor wie is de animatie bedoeld?

Voor iedereen die geïnteresseerd is in pensioen. Om de discussie over de voorgestelde rekenrente beter te kunnen volgen is deze animatie een verhelderende samenvatting.