Voor een optimale beleving van deze website, vragen wij u cookies te accepteren. De website zal pas cookies plaatsen wanneer u hiervoor expliciet akkoord heeft gegeven. Lees meer >

 

Actueel

AZL-website over pensioenaangifte live

Praktische informatie over de pensioenaangifte bij AZL. Hiervoor kunnen softwareleveranciers, administratiekantoren en werkgevers van pensioenfondsen die zijn aangesloten op pensioenaangifte vanaf nu terecht op www.MijnPensioenadministratie.nl/pensioenaangifte.

Pensioenuitvoerder AZL lanceerde afgelopen zomer deze website met algemene informatie en praktische ondersteuning over pensioenaangifte. De website is opgebouwd vanuit vragen van gebruikers en biedt uiteenlopende informatie: van het aansluiten op pensioenaangifte, het doorgeven van wijzigingen tot het aanleveren en controleren van gegevens in het salarispakket.

Informatieaanbod en opbouw

De website is opgebouwd vanuit drie onderwerpen:

  • Ontdek: algemene en oriënterende informatie over de uitgangspunten en toepassing van pensioenaangifte.
  • Gebruik: praktische informatie over het aangifteproces, de terugkoppeling en de werkwijze.
  • Sluit aan: praktische informatie over het aansluitproces voor werkgevers van de vijf fondsen binnen AZL waarvoor pensioenaangifte nu al mogelijk is.

Verder biedt de website documentatie, waaronder regeling- en productoverzichten en checklists voor geinteresseerden om te ontdekken of pensioenaangifte nu al mogelijk is én of een eventuele overstap wel of niet interessant is. 

Twee aangifteformaten: PA en UPA
AZL ondersteunt op dit moment twee aangifteformaten: PA (aangifteformaat van Syntrus Achmea) en UPA (sectorale standaard vanuit de Pensioenfederatie, in beheer van SIVI).

De pensioenaangifte website beschrijft de werkwijze voor beide varianten.