Voor een optimale beleving van deze website, vragen wij u cookies te accepteren. De website zal pas cookies plaatsen wanneer u hiervoor expliciet akkoord heeft gegeven. Lees meer >

 

Actueel

AFM: 'Experimenteer en wees autonoom'

Communicatie is meer dan het afvinken van de wettelijke informatieverplichtingen. Experimenteer en steek wat van elkaar op. Die uitnodiging aan de pensioensector doet Karina Raaijmakers in een interview met AZL Perspectief van juni.

Raaijmakers is nu ruim een jaar hoofd van de afdeling Toezicht Verzekeren en Pensioenen en vindt dat fondsen in de communicatie met hun deelnemers stappen kunnen zetten.
‘Grote maatschappelijke vraagstellingen, zoals het garanderen van goede pensioenen in de toekomst, die moet je breed bekijken. Door alleen de regeltjes te volgen, voldoe je redelijkerwijs niet aan de eisen om goed te informeren. Dus ik zou pensioenfondsen ook willen oproepen: wees autonoom.

Maar mij bekruipt soms ook het gevoel dat fondsen zich laten gijzelen door de onzekerheid over het toekomstige stelsel. Je kunt in het hier en nu al aan de slag met het pensioen van morgen. De Wet Verbeterde premieregeling is eigenlijk een geweldige aanleiding om zulke stappen te zetten, feitelijk is het in veel opzichten een voorloper van hoe het stelsel er uit komt te zien. Vanuit het hier en nu kun je met verbeteringen aan de slag. Experimenteer, de wet geeft je die mogelijkheid.'

Lees meer in AZL Perspectief 2017/2