Voor een optimale beleving van deze website, vragen wij u cookies te accepteren. De website zal pas cookies plaatsen wanneer u hiervoor expliciet akkoord heeft gegeven. Lees meer >

 

Actueel

Bundelen kleine pensioenen toch per 2018

Staatssecretaris Klijnsma heeft vandaag het wetsontwerp naar de Tweede Kamer gestuurd dat de bundeling van 4,5 miljoen kleine pensioenen regelt. In tegenstelling tot eerdere berichten wil het kabinet de wet per 2018 in laten gaan en niet per 2019.

Op dit moment zijn er ongeveer 4,5 miljoen pensioenen kleiner dan 466 euro per jaar. Vooral mensen met parttime banen en mensen die vaak van baan wisselen bouwen veel verschillende pensioenpotjes op.
Pensioenfondsen en verzekeraars kunnen die bij elkaar gaan brengen in plaats van de bedragen uit te keren. Dat zorgt er voor dat het geld zijn pensioenbestemming houdt.
Staatssecretaris Jetta Klijnsma: ‘Dit zet echt zoden aan de dijk voor werknemers die vaak van baan veranderen. Al hun kleine en versnipperde pensioentjes kunnen nu worden samengevoegd tot één beter pensioen. Dat is van grote waarde.’