Voor een optimale beleving van deze website, vragen wij u cookies te accepteren. De website zal pas cookies plaatsen wanneer u hiervoor expliciet akkoord heeft gegeven. Lees meer >

 

Actueel

2017 in beeld: investeren in de toekomst

2017 was voor AZL een jaar van investeren en voorbereiden. Een jaar waarin we een solide basis hebben gelegd voor de toekomst van ons bedrijf. In het AZL Jaarbeeld 2017 blikken we terug en kijken we vooruit.

Vorig jaar mochten we twee mooie, nieuwe klanten verwelkomen: Bpf Rijn- en Binnenvaart en Bpf TrueBlue. Hierdoor administreerden we in 2017 de pensioenen van bijna een miljoen mensen. Door het verwelkomen van BPFL en Bpf VLEP per 1 januari 2018 hebben we ons marktaandeel vergroot en administreren we de pensioenen van inmiddels 1,3 miljoen mensen. We zijn trots op de sterke band die we met onze klanten hebben. We laten hen zien waarmee we bezig zijn, delen onderling kennis en inspireren elkaar om te blijven verbeteren. Onze manier van denken is gericht op samenwerking. Want in een veranderende markt sta je alleen sterk als je samen optrekt. Net als voorgaande jaren hebben we daarom in 2017 flink geĆÆnvesteerd in het partnership met onze klanten.

Verder professionaliseren

We hebben vorig jaar veel energie gestoken in de verdere professionalisering van onze organisatie. Dit was nodig om onze wendbaarheid te vergroten, de efficiency te verbeteren en verder te kunnen digitaliseren. Onderdeel van deze professionalisering was het voorbereiden van de transitie naar een procesgerichte manier van werken. Door deze nieuwe werkwijze worden we wendbaarder, tillen we onze klantbediening naar een hoger niveau en zijn we beter in staat om de kosten te beheersen.

Innoveren

We willen vooruitlopen op ontwikkelingen door te investeren in onze mensen, nieuwe technologieƫn en online services. Daarom hebben we innovatie een centrale rol gegeven binnen onze organisatie. We hebben onder meer voorbereidingen getroffen voor de oprichting van een innovatieplatform. Dit platform gaat onze medewerkers stimuleren om innovatief te denken en ondersteunt bij het uitwerken van innoverende initiatieven. Het platform richt zich op trends, oplossingen en nieuwe producten voor de middellange en lange termijn.

Solide basis voor de toekomst

2017 was een jaar waarin we gebouwd hebben aan een solide basis voor de toekomst van ons bedrijf. Hierdoor zijn we voorbereid op de uitdagingen die de veranderende pensioenmarkt met zich meebrengt. In het Jaarbeeld blikken we ook vooruit naar 2018. Dit is het jaar waarin we ons verder focussen op onderlinge verbinding met onze klanten, het professionaliseren van onze organisatie, en innovatie.

Ga hier naar het AZL Jaarbeeld 2017