1. Home
  2. Over AZL
  3. Ambassadeurs
  4. Dirk Veenvliet

'Adviezen in het belang van ons fonds'

'Doordat AZL meerdere fondsen in portefeuille heeft, profiteren we van de vele ervaringen die zij met andere klanten hebben opgedaan. Dat hebben we bijvoorbeeld gemerkt met de liquidatie van ons FUT-fonds. De bestuursadviseur nam ons mee in wat wettelijk mag en praktisch uitvoerbaar is en waar DNB op let. Door die proactieve werkwijze ervaren we een echt partnership bij AZL.'

'Doordat AZL meerdere fondsen in portefeuille heeft, profiteren we van de vele ervaringen die zij met andere klanten hebben opgedaan. Dat hebben we bijvoorbeeld gemerkt met de liquidatie van ons FUT-fonds. De bestuursadviseur nam ons mee in wat wettelijk mag en praktisch uitvoerbaar is en waar DNB op let. Door die proactieve werkwijze ervaren we een echt partnership bij AZL.

Er is aandacht voor ons. De mensen van AZL kennen ons goed en snappen de cultuur van Astellas. Die betrokkenheid gaat net een stapje verder dan de professionele betrokkenheid die je mag verwachten. Het gevoel is: we doen het samen.

Elke pensioenuitvoerder moet deskundig zijn. Maar AZL denkt met ons mee over de voor ons beste keuze. En dat hoeft niet eens de beste keuze voor AZL te zijn. De adviseur kan heel goed uit onze woorden destilleren welke kant we op willen. We krijgen adviezen die in het belang zijn van ons fonds.

De houding is niet: wij vertellen jullie hoe je het moet doen. Nee, AZL laat ons de mogelijkheden zien en vertelt welke afwegingen we als bestuur kunnen maken. Dat helpt om goede bestuurlijke besluiten te nemen.'