Voor een optimale beleving van deze website, vragen wij u cookies te accepteren. De website zal pas cookies plaatsen wanneer u hiervoor expliciet akkoord heeft gegeven. Lees meer >

 

Terugblik op AZL-themasessie handhaving

Woensdag 31 januari vond de eerste AZL-themasessie van 2018 plaats. Met als thema: handhaving. Ruim 16 bestuurders waren aanwezig tijdens een drietal presentaties vanuit verschillende afdelingen van AZL. Dat leverde tijdens de presentaties zelf, maar ook na afloop veel dialoog en goede gespreksstof op. Een korte terugblik op een inspirerende middag.

Eén thema vanuit drie invalshoeken belicht

Na de opening door directeur klantrelaties & advies Marcel Verheul stonden er drie onderwerpen op het programma:

 • Een palet aan handhavingsmogelijkheden
 • De bijdrage van communicatie bij handhaving
 • Eisen aan gelijkwaardigheid van de eigen regeling
 • Een palet aan handhavingsmogelijkheden

  Sander Beikes trapte vanuit bestuursadvies de middag af. Hij sprak over alle activiteiten die bij handhaving komen kijken en de AZL-aanpak. Bijvoorbeeld het opsporen van ondernemingen die onder de verplichtstelling vallen en het afhandelen van de vrijwillige aansluiting bij het fonds. Ook ging hij uitvoerig in op de door AZL ontwikkelde handhavingsapplicatie en de mogelijkheden van de AZL Pensioenconsulent.

  De bijdrage van communicatie bij handhaving

  In het tweede deel nam communicatie samen met de werkgeversadministratie aanwezigen mee in de communicatiefasen binnen het handhavingsproces. In hun presentatie gaven beide afdelingen een inkijk in de uitgangspunten achter de aanpak, de contactmomenten en de inzet van middelen. In het laatste deel stonden zij stil bij mogelijkheden voor een fonds om de kracht van een collectieve pensioenregeling nog sterker te profileren.

  Eisen aan gelijkwaardigheid van de eigen regeling

  Actuariaat sloot de middag af met eisen aan de gelijkwaardigheid van de eigen regeling. Wat te doen als een onderneming die onder de verplichtstelling valt al een eigen pensioenregeling heeft? Gaat een pensioenfonds deze onderneming aansluiten of behoort vrijstelling tot de mogelijkheden? Hebben de werknemers dan wel gelijke of betere aanspraken in de eigen regeling? Ook kwamen in het verhaal opties aan bod om een regeling gelijkwaardig te maken.

  Meer weten over de bijdragen die middag? Neem dan contact op via communicatie@azl.eu.