1. Home
  2. Kennis
  3. Nieuws
  4. Week van de Circulaire Economie

Week van de Circulaire Economie | Duurzaam AZL

Week van de Circulaire Economie | AZL

Van maandag 6 februari t/m zaterdag 11 februari is het de Week van de Circulaire Economie. Wat houdt dit in? Het is een jaarlijkse landelijke campagneweek die het Nederlandse bedrijfsleven helpt circulair te ondernemen. Tijdens deze week krijgen goede voorbeelden een podium en ontmoeten pioniers elkaar. Succesverhalen en uitdagingen worden besproken en starters krijgen tips om aan de slag te gaan. In een circulaire economie worden grondstoffen bewuster, langer en steeds opnieuw gebruikt.

Publicatiedatum 7 februari 2023
Categorie MVO

AZL heeft duurzaamheid en circulair ondernemen hoog in het vaandel staan, dus schenken we hier in deze week graag extra aandacht aan. AZL is zich bewust van de toegevoegde waarde van de circulaire economie en draagt hier graag haar steentje aan bij. Vandaar dat we van deze gelegenheid gebruikmaken om twee van onze circulaire initiatieven toe te lichten. 

Koffieresidu verwerkt in gerechten bij AZL

Onze warme drankenleverancier haalt het koffieresidu op om het vervolgens te gebruiken om paddenstoelen op te kweken bij een lokale ondernemer, namelijk: Zwamburg in Schimmert. Deze producten worden daarna door de cateraar bij AZL gebruikt in lunchgerechten. Zo is de cirkel rond. De warme drankenleverancier hanteert deze werkwijze ter compensatie voor CO2 uitstoot. De duurzame machines die bij AZL staan, zijn energiezuinig en 100% circulair.

In de Week van de Circulaire Economie worden deze producten door de cateraar bij AZL extra onder de aandacht gebracht. Zo werden er gisteren bijvoorbeeld lekkere Oesterzwambitterballen uitgedeeld tijdens de lunchpauze!

De Blije Bij

Om de biodiversiteit in stand te houden, houden we bij AZL - vanaf april 2019 - bijen op ons bedrijventerrein in Heerlen. Deze bijen komen van de Blije Bij in Brunssum en dragen bij aan een gezonde omgeving door bestuiving van bloemen. Ook maken ze de honing die door de imkers wordt verkocht en tevens door AZL als geschenk wordt uitgedeeld.

Twee bijzondere initiatieven die circulair ondernemen kracht bij zetten. Maar AZL staat niet stil en zorgt ervoor dat duurzaam ondernemen integraal onderdeel is van de processen. Samen voor een circulaire economie.

 

 

Het laatste pensioennieuws in uw inbox

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van actuele ontwikkelingen in de pensioenwereld, lees updates over het pensioenstelsel en nieuws van AZL.