1. Home
  2. Kennis
  3. Nieuws
  4. Uitwerking pensioenakkoord: veel details nog open

Uitwerking pensioenakkoord: veel details nog open

Op 14 juli 2020 heeft de Tweede Kamer over de uitwerking van het akkoord met de minister gedebatteerd. Hierbij zijn geen belangrijke wijzigingen in de uitwerking naar voren gekomen. Het belangrijkst was de constatering dat er nog veel details in nieuwe wetgeving moeten worden uitgewerkt.

Publicatiedatum 15 juli 2020
Categorie Pensioennieuws

Met name het invaren van het huidige pensioencontract in het nieuwe pensioencontract en het compenseren van deelnemers bij eventuele herverdelingseffecten als gevolg van de transitie naar het nieuwe pensioenstelsel roepen nog veel vragen op.

Op vrijdag 12 juni 2020 bereikten werkgeversorganisaties, vakbonden en minister Koolmees een akkoord over de uitwerking van het vorig jaar gesloten pensioenakkoord. Inmiddels hebben de achterbannen van de vakbonden goedkeuring verleend aan deze uitwerking. In het najaar van 2020 wordt gestart met het wetgevingsproces zodat de nieuwe wetgeving op 1 januari 2022 in kan gaan. Op 1 januari 2026 moeten alle pensioenfondsen zijn overgegaan naar het nieuwe stelsel.

Op 8 juli 2020 organiseerden wij voor onze klanten een webinar over de uitwerking van het pensioen akkoord, zowel over de inhoud als over de voorbereidingen van AZL op het nieuwe pensioenstelsel. Dit webinar werd door onze klanten zeer druk bezocht en goed gewaardeerd. Wij blijven samen met onze klanten onderzoeken wat de beste manier is om aangesloten te blijven op de ontwikkelingen van het nieuwe pensioenstelsel.

Het laatste pensioennieuws in uw inbox

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van actuele ontwikkelingen in de pensioenwereld, lees updates over het pensioenstelsel en nieuws van AZL.