1. Home
  2. Kennis
  3. Nieuws
  4. Uitstel uitkering bedrag ineens

Uitstel uitkering bedrag ineens

Shutterstock | AZL

De Eerste Kamer heeft op 12 januari 2021 het voorstel voor de 'Wet bedrag ineens, RVU en verlofsparen' aanvaard. Het onderdeel ‘bedrag ineens zal echter op 1 januari 2023 in werking treden in plaats van 1 januari 2022.

Publicatiedatum 19 januari 2021
Categorie Pensioenstelsel, Algemeen

De Kamer had grote moeite met de gevolgen voor toeslagen en de mogelijkheid van de uitkering in februari na het jaar waarin de deelnemer AOW ontvangt. Pensioenuitvoerders hadden aangegeven dat de tijd tussen de beslissing op de pensioeningangsdatum en het moment van uitkeren van het bedrag ineens de uitvoerbaarheid te complex maakt. De regeling van de uitkering van een bedrag ineens leidde al tot hoge kosten en die worden door de uitkering op het andere moment nog hoger. Dit en de mogelijke gevolgen voor toeslagen bemoeilijkt de communicatie.

De minister heeft toegezegd dat zal worden bekeken welke oplossingen daarvoor noodzakelijk zijn, zodat de complexiteit vermindert, de uitvoeringskosten verminderen en het goed communiceerbaar is naar de deelnemer.

 

Lees meer over het nieuwe pensioenstelsel

 

 

Het laatste pensioennieuws in uw inbox

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van actuele ontwikkelingen in de pensioenwereld, lees updates over het pensioenstelsel en nieuws van AZL.