1. Home
  2. Kennis
  3. Nieuws
  4. Terugblik themasessies nieuw pensioenstelsel: WvP+ en nieuw contract

Terugblik themasessies nieuw pensioenstelsel: WvP+ en nieuw contract

In de eerste twee maanden van 2021 organiseerden we twee themasessies over het nieuwe pensioenstelsel. De eerste over de Wet verbeterde premieregeling plus en de tweede over het nieuwe pensioencontract. Beide werden goed bezocht en konden rekenen op veel interactie.

Publicatiedatum 4 maart 2021
Categorie Algemeen, Pensioenstelsel

WvP+

Donderdag 28 januari vond de eerste themasessie plaats over WvP+. Met ruim 40 verschillende pensioenfondsen was het een bijzonder goed bezocht webinar. Manager IT Henk Bijl liet zien hoe wij onze ambities omtrent het nieuwe pensioenstelsel gaan bereiken. Ronald Volders, manager actuariaat, vertelde over de weg die voor ons ligt en hoe onze adviesdiensten u daarbij kunnen helpen. Hoe het dan zit in de administratie van onze pensioenuitvoering en welke stappen we zetten op het gebied van defined contribution, daar gingen consultants productontwikkeling Julien Erens en Robin Schreurs op in. Conclusie: AZL is er klaar voor! Propositiemanager Janko Grassère liet tot slot de schets van ons nieuwe deelnemersportaal zien en hoe dat gaat samenwerken met onze nieuwe DC-producten.

Het nieuwe pensioencontract

Op vrijdag 26 februari was het tijd voor het tweede webinar. Deze keer waren er ruim 65 aanwezigen. Ronald Volders sprak vanuit zijn actuariële adviesrol over het nieuwe pensioencontract en benoemde de verschillen met WvP+. Vooral het rekenvoorbeeld met leeftijdscohorten, beschermings- en overrendementen kon rekenen op veel interesse. Het toonde de mogelijkheden, maar ook de complexiteit aan. Een uitdaging voor communicatiespecialisten. Marco Külter, manager productontwikkeling, belichtte de uitvoeringsaspecten van het nieuwe pensioencontract voor AZL. Vanuit AZL kijken we positief naar het nieuwe pensioencontract; we zijn goed voorbereid en kunnen het aan. Directeur klantrelaties en advies Rob Dingemans stond kort stil bij het hele programma rondom het nieuwe pensioenstelsel én aan het einde van de sessie bij het vertrek van Maarten van der Tuin.

Extra vraag & antwoord-sessie

Bij de aanmeldingen zijn er verschillende vragen gesteld over het nieuwe pensioencontract die we tijdens het webinar niet konden behandelen. We hebben daarom nog een korte vraag & antwoord-sessie opgenomen van 15 minuten, die u hier kunt zien.

 

Wilt u de hele themasessie terugkijken? Dat kan hier.

 

Save the date

Ook een themasessie bijwonen? Hier vindt u een actueel overzicht van onze volgende bijeenkomsten.

Het laatste pensioennieuws in uw inbox

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van actuele ontwikkelingen in de pensioenwereld, lees updates over het pensioenstelsel en nieuws van AZL.