1. Home
  2. Kennis
  3. Nieuws
  4. Stem op ‘Mijn Pensioenplan’ voor Computable Award 2021

Stem op ‘Mijn Pensioenplan’ voor Computable Award 2021

Stockfoto's | AZL

Deelnemers krijgen meer grip op hun financiële toekomst, met heldere pensioeninformatie én de mogelijkheid om zelf aan de knoppen te draaien. Eventuele veranderingen worden aan de achterkant razendsnel doorgevoerd en vervolgens inzichtelijk gemaakt. Dat is waar Mijn Pensioenplan van AZL om draait. Deze innovatie in de pensioenwereld trok vanwege de bijzondere aanpak én de gebruiksvriendelijkheid de aandacht van de vakjury van de Computable Awards 2021. De stembussen voor de Computable Awards 2021 zijn vanaf nu geopend. Helpt u ons mee om deze award te winnen?

Publicatiedatum 12 juli 2021
Categorie Algemeen

Real-time inzicht in pensioenplanning

Mijn Pensioenplan is de nieuwe pensioenplanner van AZL en biedt pensioendeelnemers real-time inzicht in pensioenplanning. Samen met Altuïtion, Mendix, Bizzomate en Pensioenfonds ING ontwikkelde AZL deze tool om de vele data snel inzichtelijk te kunnen maken voor de eindgebruikers. De pensioeninformatie wordt vliegensvlug getoond, zonder dat het opvalt dat hieraan een enorme rekenkracht ten grondslag ligt. Daarnaast zorgen de digitalisering van het pensioneringsproces en de self-servicefuncties binnen de portal voor meer efficiëntie voor de medewerkers van AZL.

Koploper digitale pensioenfonds

‘We zijn enorm trots dat we met dit project op kop lopen bij de ontwikkeling van het digitale pensioenfonds. Met deze innovatie gaan we van klassiek handwerk naar een digitale aanpak, die als zeer gebruiksvriendelijk wordt ervaren’, zegt Gert van der Leij. Hij is vanuit Pensioenfonds ING mede-bedenker van Mijn Pensioenplan. ‘De hele pensioenregeling past nu in één systeem. Hierdoor kunnen we alle veranderingen zoals trouwen, scheiden, verhuizen en met pensioen gaan digitaal verwerken. Wat Mijn Pensioenplan uniek maakt, is dat deelnemers zelf keuzes kunnen maken voor hun pensioen en het pensioen ook zelf kunnen ‘aanvragen’. Dit geeft een gevoel van controle over het eigen pensioen op een toegankelijke manier.”

Stemmen kan vanaf nu bij Computable

De innovatieve tool maakt nu samen met 9 andere projecten kans op een Computable Award in de categorie Digitale Transformatie. Wilt u AZL helpen met het winnen van een van de belangrijkste IT-prijzen van Nederland? Breng dan uw stem voor 10 oktober op AZL uit op de site van Computable.

Het laatste pensioennieuws in uw inbox

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van actuele ontwikkelingen in de pensioenwereld, lees updates over het pensioenstelsel en nieuws van AZL.