1. Home
  2. Kennis
  3. Nieuws
  4. Pensioenfonds Gasunie kiest voor AZL

Pensioenfonds Gasunie kiest voor AZL

Stockfoto's | AZL

Na een uitgebreide selectieprocedure koos Stichting Pensioenfonds Gasunie voor AZL als nieuwe pensioenuitvoeringsorganisatie. Vanaf 1 januari 2022 neemt AZL de pensioenuitvoering over en ondersteunt daarnaast bij communicatie en actuariële zaken.

Publicatiedatum 14 juni 2021
Categorie Algemeen

Pensioenfonds Gasunie was in het verleden ook al klant van AZL. In 2012 stapte het fonds over naar TKP. Nu zocht Pensioenfonds Gasunie naar een partij die ook in de toekomst garant staat voor een compleet pakket aan dienstverlening, en kwam zo weer uit bij AZL.

Aansluiting bij wensen pensioenfonds

Het bestuur van Stichting Pensioenfonds Gasunie, over de terugkeer: ‘AZL kwam na een uitgebreid selectietraject als meest geschikte partij uit de bus. AZL is de afgelopen jaren flink veranderd, in positieve zin, vandaar dat we AZL hebben meegenomen in ons selectieproces. We voerden uitgebreide gesprekken over vraagstukken uit het verleden en onze aandachtspunten voor de toekomst. AZL wist ons ervan te overtuigen dat de huidige dienstverlening goed aansluit op onze wensen.’

Klaar voor de toekomst

AZL maakte een gedegen indruk als het gaat om het beheersen van risico’s. Het bestuur was verder te spreken over de geboden prijs/kwaliteitsverhouding en over de innovatiekracht van AZL: ‘AZL investeert jaarlijks fors in innovatie. Het ICT-systeem van AZL is daardoor al voorbereid op toekomstige wijzigingen, zoals het nieuwe pensioenstelsel. We hebben alle vertrouwen in een soepele transitie en een mooie samenwerking.’

Over Pensioenfonds Gasunie

Pensioenfonds Gasunie is het pensioenfonds van Gasunie en GasTerra. Het fonds bestaat sinds 1965 en heeft zo’n 4.000 deelnemers en beheert € 2 miljard vermogen.

Lees ook het artikel hierover in Pensioen Pro.

Het laatste pensioennieuws in uw inbox

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van actuele ontwikkelingen in de pensioenwereld, lees updates over het pensioenstelsel en nieuws van AZL.