1. Home
  2. Kennis
  3. Nieuws
  4. Pensioenfonds ERIKS brengt pensioenen onder bij De Nationale APF

Pensioenfonds ERIKS brengt pensioenen onder bij De Nationale APF

Pensioenfonds ERIKS brengt de opgebouwde pensioenen van deelnemers vanaf 1 oktober 2021 onder bij De Nationale APF, het algemene pensioenfonds (APF) dat is opgericht door AZL en NN Investment Partners. Het bestuur van Pensioenfonds ERIKS nam dat besluit na een positief advies van het Verantwoordingsorgaan. De Nederlandsche Bank moet nog deze overstap nog wel goedkeuren. Het pensioenfonds heeft een vermogen van 270 miljoen euro en 2.600 deelnemers.

 

Publicatiedatum 13 juli 2021
Categorie Algemeen

Volgens Pensioenfonds ERIKS wordt het steeds duurder om de opgebouwde pensioenen te beheren, doordat er meer tijd aan moet worden besteed en de eisen aan fondsen steeds hoger worden. Daarom besloten ze na een zorgvuldige selectieprocedure om over te stappen naar de Nationale APF. Een overstap naar een algemeen pensioenfonds is volgens het bestuur de beste keuze. ‘Een APF lijkt zoveel mogelijk op ons eigen fonds. Een verzekeraar werkt anders. Bij een APF is er namelijk nog kans op verhogingen’, stelt het pensioenfonds.

‘Met de keuze voor De Nationale APF komen de pensioenuitkeringen van onze deelnemers er nu en in de toekomst hoogstwaarschijnlijk beter vanaf dan wanneer we ons eigen pensioenfonds in stand houden’, deelt het bestuur van Pensioenfonds ERIKS mee in het persbericht over deze overgang. ‘We hebben De Nationale APF leren kennen als een partij die goed met ons meedenkt over wat voor ons en onze belanghebbenden belangrijk is.’

Over de Nationale APF

De Nationale APF is een algemeen pensioenfonds en heeft een one-tier-bestuursmodel en een onafhankelijke governancestructuur. Het fonds heeft sinds 2016 een vergunning van De Nederlandsche Bank. De oprichters NN Investment Partners en AZL zijn beide onderdeel van de NN Group.

Het laatste pensioennieuws in uw inbox

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van actuele ontwikkelingen in de pensioenwereld, lees updates over het pensioenstelsel en nieuws van AZL.