1. Home
  2. Kennis
  3. Nieuws
  4. Pensioen3daagse

1, 2 en 3 november: Pensioen3daagse

Media | AZL

Op 1, 2 en 3 november 2022 zullen diverse medewerkers van AZL hun steentje bijdragen aan de 12e editie van de landelijke Pensioen3daagse. Dit is een initiatief van het platform 'Wijzer in Geldzaken' en valt onder het ministerie van Financiën. Wat staat er op het programma tijdens deze drie dagen?

Publicatiedatum 24 oktober 2022
Categorie Algemeen

Het doel van het platform Wijzer in Geldzaken is dat financiële veerkracht en welzijn op de oude dag voor iedereen bereikbaar is. Daarom willen ze het thema 'pensioen' voor zo veel mogelijk mensen toegankelijk maken. Samen met werkgevers, pensioenaanbieders en pensioenadviseurs organiseren ze een jaarlijks terugkerende campagne, de Pensioen3daagse.

Helpdesk

Tijdens deze Pensioen3daagse kunnen deelnemers met uiteenlopende vragen bij pensioenexperts terecht via een landelijke helpdesk. Vooral het nieuwe pensioenstelstel kent de nodige uitdagingen en zorgt voor veel onzekerheid bij deelnemers. Hoe gaat deze regeling er straks uitzien? Vanaf wanneer gaat dit nieuwe pensioenstelsel in? Wat betekent dit voor mij? Wat gebeurt er met het pensioen dat ik heb opgebouwd? AZL vindt het belangrijk dat deelnemers op de juiste manier hierover geïnformeerd worden en daarom bemannen een aantal pensioenexperts van AZL de helpdesk en delen hun kennis en expertise.

PensioenWegwijzer 2022

Op woensdag 2 november van de Pensioen3daagse organiseren Wijzer in Geldzaken, Pensioenfederatie, Verbond van Verzekeraars en Netspar een nieuw symposium over pensioencommunicatie. Tijdens dit symposium wordt de jaarlijkse PensioenWegwijzer uitgereikt aan de organisatie met de meest innovatieve werkwijze om pensioenkeuzes makkelijker te maken.

AZL heeft binnen een consortium meegewerkt aan het project Pensioen Tastbaar Maken van Muzus, Motivaction, en Think+DO. Dit project behoort tot één van de vijf kanshebbers op de PensioenWegwijzer 2022. Naast AZL zijn de deelnemende partijen: APG, Pensioenfonds ABP, Pensioenfonds Zorg & Welzijn, PGGM, Pensioenfederatie, Sociale Verzekeringsbank, Innovatielab Novum, Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, ASR en PGB Pensioendiensten. Muzus, Motivaction, en Think+DO zullen die dag Pensioen Tastbaar Maken pitchen bij de jury en het publiek.

Meer weten?

Wilt u meer weten over de Pensioen3daagse? Neem dan contact op met uw vaste contactpersoon.

Het laatste pensioennieuws in uw inbox

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van actuele ontwikkelingen in de pensioenwereld, lees updates over het pensioenstelsel en nieuws van AZL.