1. Home
  2. Kennis
  3. Nieuws
  4. 'Onze' Evelyn wint de SPO Essayprijs 2020!

'Onze' Evelyn wint de SPO Essayprijs 2020!

Evelyn de Waal van AZL is benoemd tot winnaar van de SPO Essayprijs 2020. 'Haar essay biedt goede inzichten en nuttige discussie', luidt het juryoordeel.

Publicatiedatum 21 april 2020
Categorie Algemeen

De SPO Essayprijs werd dit jaar voor de twaalfde keer uitgereikt. In totaal streden zes genomineerden om de felbegeerde prijs, waaronder twee medewerkers van AZL: Raph Schaepkens (PUB) en Evelyn de Waal (Communicatie). Een onafhankelijke vakjury beoordeelde alle essays op praktische toepasbaarheid, actualiteit, vernieuwende inzichten, persoonlijke visie en onderbouwing. Zaken waar het essay van Evelyn prima aan voldeed.

Veilige optie als default

In haar essay ‘De valkuil van de default’ pleit De Waal voor nog betere hulp bij pensioenkeuzes in de vorm van een veilige default-optie. Vooral als het gaat om onomkeerbare beslissingen. Een tragische gebeurtenis inspireerde haar om te schrijven over dit onderwerp.

De vakjury spreekt vol lof over het essay. 'Het is een goed en actueel verhaal met een duidelijke probleemstelling. Het stuk biedt goede inzichten en discussie. Wat voor de hand ligt, is niet altijd de beste oplossing', aldus de jury. Lees hier het volledige jury-oordeel.

Het is overigens niet de eerste keer dat een collega van AZL er met de prijs vandoor gaat. Eerder ging de prijs al naar Geert Maessen (2016) Levi Renneberg (2017).

Het laatste pensioennieuws in uw inbox

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van actuele ontwikkelingen in de pensioenwereld, lees updates over het pensioenstelsel en nieuws van AZL.