1. Home
  2. Kennis
  3. Nieuws
  4. Nieuwe rekenrente: de implicaties voor pensioenfondsen

Nieuwe rekenrente: de implicaties voor pensioenfondsen

De rekenrente is misschien wel het meest besproken onderwerp in de huidige pensioendebatten en heeft vergaande gevolgen voor pensioenfondsen en hun deelnemers. Maar wat zijn die gevolgen nu precies? In een uitgebreide animatie leggen wij uit wat de nieuw geadviseerde rekenrente inhoudt en wat eraan voorafging.

Publicatiedatum 9 oktober 2019
Categorie Pensioenstelsel

Wat wordt er behandeld in de animatie?

In juni heeft de Commissie Parameters een advies uitgebracht over de nieuw te hanteren rekenrente. De animatie vat alle belangrijke besluiten samen die de afgelopen 15 jaar zijn genomen rondom de te hanteren rekenrente. Ook de achterliggende marktmechanismen en de implicaties voor pensioenfondsen komen aan bod. Abstracte begrippen worden in de animatie toegelicht. Aan de hand van deze animatie krijgt u een beeld van wat die nieuw voorgestelde rekenrente nu precies inhoudt zonder alle achterliggende informatie te hoeven bestuderen. Dat hebben wij voor u gedaan en samengevat in deze animatie.

Voor wie is de animatie bedoeld?

Voor iedereen die geïnteresseerd is in pensioen. Om de discussie over de voorgestelde rekenrente beter te kunnen volgen is deze animatie een verhelderende samenvatting.

 

Het laatste pensioennieuws in uw inbox

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van actuele ontwikkelingen in de pensioenwereld, lees updates over het pensioenstelsel en nieuws van AZL.