1. Home
  2. Kennis
  3. Nieuws
  4. Nieuwe inzichten door te praten met de juiste mensen

Nieuwe inzichten door te praten met de juiste mensen

Stockfoto's | AZL

Het is een cliché, maar wel waar: twee weten meer dan één. Dat principe gebruiken we om samen met onze partners onze dienstverlening naar een nog hoger niveau te tillen. Dat is waarom we deze maand een interactieve (online) informatiebijeenkomst voor pensioenconsultants hielden. Nieuwe gesprekken leveren immers nieuwe inzichten op. Wat is de echte waarde van deze sessies voor AZL én onze klanten?

Publicatiedatum 20 december 2021
Categorie Pensioenstelsel

We namen de consultants tijdens de meest recente sessie mee in de ontwikkelingen rondom het nieuwe pensioenstelsel. Dit nieuwe stelsel brengt natuurlijk veel veranderingen met zich mee. Niet alleen voor hen, maar ook voor onze klanten en natuurlijk voor onszelf. We bespraken daarom onze eigen voortgang en we gingen dieper in op ons concept productmodel.

Waardevolle feedback van klanten

Dit is vergelijkbaar met de sessies van vorige maand, toen we onze klanten meenamen in ons concept productmodel. Tijdens deze klantsessies introduceerden we onze propositie voor het eerst. De feedback gebruiken we vervolgens om het productmodel verder aan te scherpen. De sessie voor de consultants had een vergelijkbaar doel. We wilden deze doelgroep informeren over onze voortgang, de feedback uit de klantsessies en waren benieuwd naar hun visie op ons concept productmodel.

Een gelaagd productmodel

Ons concept productmodel is volgens ons altijd goed. De basis bevat eigenlijk al meer dan wettelijk verplicht is. Het productmodel is gelaagd en bestaat uit:

  • een sterke basis (i.e. wat is wettelijk verplicht + AZL minimum standaarden);
  • de modulaire opties (i.e. opties waardoor dienstverlening past bij het fonds, de sociale partners en reglement), en;
  • eventueel maatwerk om die heel specifieke klantwensen te kunnen faciliteren.

We gaven tijdens de sessie vervolgens inzicht in ons concept productmodel voor de Flexibele Premieregeling en het concept productmodel voor de Solidaire Premieregeling. Ook gingen we in op de belangrijkste inzichten die we eerder van klanten kregen teruggekoppeld op ons productmodel. We stelden de consultants daarnaast enkele vragen over ons productmodel en waarover ze nog meer geïnformeerd wilden worden. Deze aanpak leidde tot positieve uitkomsten. De groep gaf een hoge waardering aan deze sessie en wil graag op frequente basis op de hoogte worden gebracht door AZL.

Dienstverlening verbeteren

Het nieuwe pensioenstelsel brengt door de openstaande punten nog veel onduidelijkheden me zich mee. Met onze kennis en kunde zijn we altijd goed op weg om die vragen zo goed mogelijk te beantwoorden. Het is daarom voor AZL zeer waardevol regelmatig in gesprek te gaan met diverse doelgroepen. We zijn momenteel bezig met het maken van een planning van de sessies in 2022. We horen dan echt wat er leeft bij onze klanten, kunnen toetsen of ons aanbod daarop aansluit en kunnen daardoor onze dienstverlening nog verder verbeteren. Zo maken we samen de toekomst voor elkaar.

Het laatste pensioennieuws in uw inbox

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van actuele ontwikkelingen in de pensioenwereld, lees updates over het pensioenstelsel en nieuws van AZL.