1. Home
  2. Kennis
  3. Nieuws
  4. Monique Sueters benoemd tot CEO van AZL

Monique Sueters benoemd tot CEO van AZL

 Monique Sueters | AZL

Monique Sueters (47) wordt per 1 maart 2021 benoemd tot CEO van AZL. Zij volgt hiermee Maarten van der Tuin op, die zijn carrière voortzet buiten NN Group.

Publicatiedatum 10 februari 2021
Categorie Persbericht

Maarten van der Tuin

Onder leiding van Maarten heeft AZL in een consoliderende markt het aantal opdrachtgevers weten te stabiliseren. Tegelijkertijd is het aantal deelnemers verdubbeld naar 1,5 miljoen deelnemers. In de afgelopen jaren heeft AZL een transitie doorgemaakt naar een meer procesgeoriënteerde organisatie en zich verder gespecialiseerd in transitiemanagement en implementatiekracht. Daarmee is een goede startpositie gecreëerd voor de wijzigingen die het nieuwe pensioenstelsel teweegbrengen. Ook is een stevige basis gelegd voor een verdere krachtenbundeling met NN Group om tot uitstekende oplossingen te komen binnen het nieuwe pensioenstelsel.

Monique Sueters

Monique Sueters (47) heeft meer dan 20 jaar ervaring in de financiële dienstverlening, zowel aan de bancaire als verzekeringszijde. Ze studeerde bedrijfskunde en startte haar loopbaan in 1998 bij de Postbank. Daarna stroomde ze binnen ING en NN Group door naar diverse leidinggevende en directeursfuncties. Sinds 2017 was ze directeur Hypotheken & Consumptief Krediet bij NN Bank en verantwoordelijk van commercie, product en distributie tot operations en IT. Ze zorgde met het hypotheekbedrijf voor groei naar een top 5-positie in Nederland. Ook stuurde ze bij de bank diverse complexe digitaliserings- en verandertrajecten aan op het gebied van front-, mid- en backoffice. Daarnaast verbeterde ze de klant- en intermediairbediening en integreerde ze de hypotheek en consumptief krediet activiteiten van Delta Lloyd met die van NN.

Leon van Riet, voorzitter van de Raad van Commissarissen van AZL: 'Met AZL willen we een steviger positie innemen in het veranderende pensioenlandschap. Met de ervaring van Monique op het gebied van verander- en transitie trajecten en de brede pensioenkennis van AZL kan zij AZL en zijn opdrachtgevers als geen ander begeleiden in de transitie naar het nieuwe pensioenstelsel. Monique kan verder bouwen op het stevige fundament dat Maarten gelegd heeft voor de toekomst van AZL.'

Het laatste pensioennieuws in uw inbox

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van actuele ontwikkelingen in de pensioenwereld, lees updates over het pensioenstelsel en nieuws van AZL.