1. Home
  2. Kennis
  3. Nieuws
  4. Lekker in je vel, door de Vitaliteitsweek bij AZL

Lekker in je vel, door de Vitaliteitsweek bij AZL

Stockfoto's | AZL

Beter leren slapen, een stappenplan naar een mooier leven maken of je werkdruk omtoveren in werkgeluk. De Vitaliteitsweek bij AZL start maandag en dat betekent dat iedere werkdag een ander thema krijgt van vitaliteit en duurzame inzetbaarheid. De medewerkers mogen zelf kiezen aan welke workshop ze deelnemen. “Het is niet de bedoeling zoveel mogelijk aanmeldingen te krijgen, we willen graag dat onze collega’s iets nieuws leren kennen”, legt Dave Kersemakers, Vitaloog bij AZL, uit.

Publicatiedatum 24 september 2021
Categorie MVO

Werkgevers in Nederland vinden de vitaliteit van hun werknemers bijna allemaal (89 procent) een belangrijk thema. Dat en meer blijkt uit (vervolg)onderzoek van Nationale-Nederlanden, dat gisteren is gepubliceerd. Een ruime meerderheid van de werkgevers (63 procent) geeft aan meer aandacht aan vitaliteit van werknemers te willen besteden. Het onderwerp leeft enorm in het Nederlandse bedrijfsleven, omdat het zorgt voor vitale en veerkrachtige werknemers. En dat draagt weer direct bij aan de preventie van verzuim.

Een positieve bijdrage op lange termijn

Vitaliteit en duurzame inzetbaarheid is daarom ook bij AZL een belangrijk onderwerp. Dave: “Energieke en gezonde medewerkers zijn cruciaal voor het succes van AZL, zeker in deze tijd. Een organisatie is zo vitaal en gezond als haar medewerkers.” Door de vitaliteit en duurzame inzetbaarheid van de medewerkers te ondersteunen, stimuleert AZL dat ze ook op de langere termijn een positieve bijdrage kunnen blijven leveren.

Een combinatie van meerdere gebieden

“Voorheen concentreerden we ons alleen op gezondheid, later kwam duurzame inzetbaarheid in breder perspectief te staan. Bij AZL vinden we het belangrijk dat we ook kijken naar de fysieke en mentale gezondheid van onze medewerkers. Zitten ze lekker in hun vel bij AZL? En wat zijn bijvoorbeeld hun talenten en drijfveren?”, zegt Dave. Bij AZL wordt daarom gewerkt met de vitaliteitsschijf om het onderwerp breder en concreter te maken. De schijf bevat vijf aandachtsgebieden: psychologisch, ecologisch, filosofisch, vitalogisch en fysiologisch. Het zijn vijf gebieden voor het verkrijgen en behouden van levensenergie en de elementen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Iets nieuws ontdekken

Tijdens de Vitaliteitsweek staat ieder dag een ander thema met meerdere sessies op het programma. Deze week is bedoeld voor alle AZL medewerkers. “Het doel is dat collega’s bewust worden van hun eigen vitaliteit en duurzame inzetbaarheid, hierin zelf de regie nemen en dat ze ideeën krijgen over wat ze zelf hierna kunt doen om dit vast te houden. In de Vitaliteitsweek ontdekken ze wat het beste voor hen werkt”, legt Dave uit. “Als we een fietstocht organiseren, melden zich vaak alleen de fietsers aan. Dat willen we met deze week omdraaien door te zeggen: kies vooral iets wat je nog nooit hebt gedaan en wellicht raak je enthousiast. We hopen ze hiermee in beweging te krijgen.”

Het laatste pensioennieuws in uw inbox

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van actuele ontwikkelingen in de pensioenwereld, lees updates over het pensioenstelsel en nieuws van AZL.