1. Home
  2. Kennis
  3. Nieuws
  4. Klanten waarderen AZL met een 7,0, een uitnodiging voor verbetering!

Klanten waarderen AZL met een 7,0, een uitnodiging voor verbetering!

Stockfoto's | AZL

Uit het klanttevredenheidsonderzoek (KTO), gedaan in samenwerking met extern onderzoeksbureau Motivaction, blijkt dat de algemene tevredenheid gemiddeld is beoordeeld met een 7,0. Onze dienstverlening wordt beoordeeld met een 7,2. De vragenlijst werd ingevuld door 59 pensioenfondsbestuurders uit 32 fondsen. Uit het onderzoek blijkt dat we overall goed en stabiel scoren, maar dat er aandachtspunten zijn ter verbetering van onze klanttevredenheid. We waarderen deze feedback en gaan hiermee in de komende periode aan de slag.

Publicatiedatum 15 december 2022
Categorie Algemeen

Samen vooruit en onze dienstverlening naar een hoger niveau tillen
Onze ambitie blijft om onze dienstverlening aan pensioenfondsbestuurders, werkgevers en deelnemers continu te verbeteren. Persoonlijk contact is hierin belangrijk. Op basis van de actiepunten stellen wij een plan op dat ertoe moet bijdragen dat de tevredenheid onder klanten verbetert. Dit actieplan wordt in Q1 2023 opgeleverd en willen we graag bij u toetsen. We houden u op de hoogte van dit actieplan en onze accountmanagers gaan graag hierover met u in gesprek.

Marc Bout (Directeur Klanten & Advies): “De ontvangen feedback van onze klanten nemen we serieus en hiermee gaan we aan de slag. De klanttevredenheidsonderzoeken over de afgelopen jaren laten zien dat AZL een betrouwbare en deskundige partner is voor onze pensioenfondsen. Samen met onze klanten gaan we graag komend jaar aan de slag om onze dienstverlening naar een hoger niveau te tillen”.

Betrouwbare en deskundige partner

De cijfers uit het recente klanttevredenheidsonderzoek verschillen niet significant met eerdere onderzoeken uit voorgaande jaren, maar laten een lichte daling zien.

  • Meer dan driekwart van onze klanten (77%) waardeert ons met een cijfer van 7,0 of hoger. Net als voorgaande jaren blijkt dit vooral uit de resultaten over onze deskundigheid, het gestructureerd werken en onze betrokkenheid.
  • AZL heeft een betrouwbaar imago en straalt vakmanschap uit. Op het onderdeel vakmanschap scoort AZL dan ook significant hoger dan vorig jaar, namelijk 82% ten opzichte van 63% in 2021.
  • AZL doet het nog steeds goed in de ogen van de klanten op de onderdelen ‘bestuursondersteuning en –advies’ (8,3), ‘actuariële verslaglegging (8,2)’ en ‘jaarverslaglegging en financiële administratie (8,1)’.
  • De meeste klanten waarderen hun relatie met AZL als zeer goed. Daarnaast geeft 80% van de klanten aan dat ze AZL aanbevelen aan andere pensioenfondsbesturen.

Enkele quotes van onze klanten: “Open en eerlijke communicatie, waarin het nastreven van partnership in de klantrelatie naar voren komt.” “Vakinhoudelijke kennis en kunde in de organisatie, op basis van een lange ervaring.”

Contact

Wilt u meer informatie over het KTO, dan kunt u contact opnemen met uw vaste contactpersoon.

Het laatste pensioennieuws in uw inbox

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van actuele ontwikkelingen in de pensioenwereld, lees updates over het pensioenstelsel en nieuws van AZL.