1. Home
  2. Kennis
  3. Nieuws
  4. Klanten beoordelen ook dit jaar weer onze dienstverlening

Klanten beoordelen ook dit jaar weer onze dienstverlening

Het klanttevredenheidsonderzoek voor pensioenfondsbestuurders is gestart. Vorige week hebben al onze klanten een uitnodiging gekregen om mee te doen aan ons jaarlijkse klanttevredenheidsonderzoek. Via onderzoeksbureau Motivaction ontvangen zij een online vragenlijst. Ze kunnen tot 12 oktober reageren. We hebben het doel ieder jaar beter te presteren samen met onze klanten. 

Publicatiedatum 28 september 2022
Categorie Algemeen

Ingekort en relevant

Tot vorig jaar vroegen we om het jaar naar de mening van onze klanten met een uitgebreide online vragenlijst. Nu doen we deze uitvraag jaarlijks. Om die reden hebben we de vragenlijst wat ingekort, zodat we ook echt die scores krijgen die we nodig hebben. We ontvangen rapportcijfers over de algemene tevredenheid en over onze (gemiddelde) dienstverlening. 

Tevredenheidsonderzoeken integreren

We willen bij AZL een volgende stap maken in de klanttevredenheid van pensioenfondsbesturen, werkgevers én deelnemers. Hierin zoeken we naar een meer generieke aanpak tussen de drie tevredenheidsonderzoeken van deze doelgroepen. We hebben hiervoor een start gemaakt door te inventariseren hoe we de drie onderzoeken nu hebben ingericht, welke uitkomsten we krijgen en waar die in de organisatie terechtkomen. Een volgende stap is om samen met onderzoeksbureau Motivaction te bespreken hoe we die onderzoeken dichter bij elkaar kunnen brengen.

Pensioenfondsbesturen kunnen uiterlijk 12 oktober reageren op de vragenlijst die zij per mail hebben ontvangen. In december publiceren we de resultaten van deze enquête. 

Het laatste pensioennieuws in uw inbox

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van actuele ontwikkelingen in de pensioenwereld, lees updates over het pensioenstelsel en nieuws van AZL.