1. Home
  2. Kennis
  3. Nieuws
  4. Jaarcongres Pensioenfederatie: AZL over het belang van goede datakwaliteit

Jaarcongres Pensioenfederatie: AZL over het belang van goede datakwaliteit

Nieuws | AZL

Ontbrekende gegevens, regelingen niet goed geïmplementeerd of fouten in de verwerking van waardeoverdrachten. Er zijn veel redenen te noemen waardoor de datakwaliteit bij pensioenfondsen en -uitvoerders mogelijk nog niet op orde is. En met de intrede van het nieuwe pensioenstelsel (NPS), waarbij veel data wordt gemigreerd, is juist het garanderen van datakwaliteit van cruciaal belang. Een belangrijk onderwerp waarover AZL meespreekt tijdens het jaarcongres van de Pensioenfederatie op woensdag 6 oktober.

Publicatiedatum 21 september 2021
Categorie Algemeen

Maak daarom een datakwaliteit-check onderdeel van je transitie naar het nieuwe pensioenstelsel. Dat is de boodschap van Esmiralda Thieme (manager Risk, Compliance & Internal Audit). Ze spreekt tijdens het Jaarcongres van de Pensioenfederatie over dit onderwerp, waarbij ze ook concrete handvaten aanreikt. De fysieke kennissessies met Esmiralda staan gepland van 14.25 uur tot 14.55 uur en van 15.00 uur tot 15.30 uur.

De organisatie kiest dit jaar voor een fysiek én een digitaal evenement op één dag. In het digitale programma geeft Edward Heijkers, directeur Change en IT bij AZL, meer inzicht in hoe fondsen zich kunnen voorbereiden op de transitie naar het nieuwe pensioenstelsel. Het online programma bevat meerdere sprekers die hun vakkennis delen. Het start om 15.30 uur en duurt tot 17.00 uur.

De titel van het jaarcongres is 'Een nieuwe tijd, een nieuw pensioen: welkom in 2026!'. Het evenement wordt gehouden in het World Forum in Den Haag. AZL is kennispartner van het event.

Meer informatie over het evenement en de sprekers

Het laatste pensioennieuws in uw inbox

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van actuele ontwikkelingen in de pensioenwereld, lees updates over het pensioenstelsel en nieuws van AZL.