1. Home
  2. Kennis
  3. Nieuws
  4. Het Jaarcongres 2023 Pensioenfederatie

AZL kennispartner van het Jaarcongres 2023 Pensioenfederatie

Shutterstock | AZL

Met elkaar de Wet Toekomst Pensioenen omarmen. Dit doen we op woensdag 4 oktober tijdens het Jaarcongres 2023 van de Pensioenfederatie. Dit jaar is het thema van het Jaarcongres  ‘Verbouwen, vernieuwen en verduurzamen: samen voor een waardevol pensioen.’ Het programma staat in het teken van de  overgang naar het vernieuwde pensioenstelsel.

Publicatiedatum 29 september 2023
Categorie Algemeen

Naast een plenair onderdeel in het programma, worden er op twee verschillende tijden diverse kennissessies georganiseerd. Als kennispartner van dit congres mag AZL één van deze sessies verzorgen en geeft Robin Schreurs, Senior Adviseur Productontwikkeling bij AZL, een presentatie over het onderwerp ‘Gegevensuitwisseling tussen pensioenuitvoeringsorganisaties en vermogensbeheerders’.  

Standaard belooft efficiëntieverbeteringen in de sector

Robin Schreurs is binnen de Pensioenfederatie kartrekker van de werkgroep Innovatie Digitale Pensioenuitvoering. Vanuit deze werkgroep komt het initiatief voor de ontwikkeling van een standaard voor gegevensuitwisseling tussen pensioenuitvoeringsorganisaties en vermogensbeheerders.

Deze standaard, ontwikkeld in samenwerking met standaardisatie-instituut SIVI, heeft als doel om deelnemers continu inzicht te geven in het belegd vermogen. Bovendien maakt de standaard kostenbesparingen voor uitvoerders mogelijk. De standaard is van toepassing op zowel het solidaire als het flexibele contract. Na consultatie van de betrokken partijen is de standaard opgesteld en zal SIVI deze monitoren en eventuele wijzigingen aanbrengen indien nodig. De verwachting is dat deze standaard omarmd wordt door grote pensioenuitvoerders en belooft efficiëntieverbeteringen in de sector.

Kennissessie

Tijdens de kennissessie op het Jaarcongres 2023 van de Pensioenfederatie geeft Robin Schreurs een toelichting op dit initiatief, de reden achter het project en de verwachte resultaten.
Daarnaast geeft hij een update over de status van de standaard. Is de gegevensset al gepubliceerd? Hoe ver zijn ze met de technische specificaties? Tot slot zal hij vooruitblikken naar de toekomst en de discussie voeren over de acceptatie en het beheer van deze belangrijke gegevensuitwisseling.

Jaarcongres Pensioenfederatie 2023 | AZL

Meer informatie over het Jaarcongres 2023 van de Pensioenfederatie vindt u hier.

Het laatste pensioennieuws in uw inbox

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van actuele ontwikkelingen in de pensioenwereld, lees updates over het pensioenstelsel en nieuws van AZL.