1. Home
  2. Kennis
  3. Nieuws
  4. De nieuwe Perspectief in het teken van veranderen

De nieuwe Perspectief in het teken van veranderen

Kopbeelden | AZL

De nieuwste editie van de Perspectief, het papieren relatiemagazine van AZL, valt weer op de deurmat bij fondsen, relaties en collega’s. Deze editie staat in het teken van veranderen met interviews en artikelen vanuit meerdere vakgebieden. Waarom kozen we voor dit thema?

Publicatiedatum 23 november 2021
Categorie Algemeen

De pensioensector staat aan de vooravond van een grote verandering. Hierbij zijn nog niet alle veranderingen even concreet, aangezien het wetsvoorstel pas in 2022 wordt behandeld. Dat betekent dat er nog veel onzeker is in de route naar het nieuwe pensioenstelsel. We kunnen echter niet stilzitten. Iedereen in de sector moet zich bewust zijn dat veranderingen op stapel staan en daar helpen we, als expert in veranderingen, natuurlijk graag bij.

Deze Perspectief staat daarom in het teken van verandering. We kijken vanuit verschillende vakgebieden en invalshoeken naar verandering. Dat geeft een breder en verrassend perspectief op de ontwikkelingen in onze sector.

Klik hier voor de digitale versie (pdf) van het magazine: Perspectief – November 2021: Veranderen

In deze editie:

  • Hoogleraar pensioenmarkten Fieke van der Lecq legt uit wat de rol is voor pensioenuitvoerders en pensioenfondsen bij de hervorming van het pensioenstelsel. (p.4)
  • AZL-collega’s Ronald Volders en Bart Sonnenschein vertellen hoe het KeuzeKompas van AZL fondsen helpt de juiste weg te vinden in het nieuwe pensioenstelsel. (p.8)
  • Pieter-Bas van Steenis van het Instituut voor Publieke Waarden deelt zijn kijk op omgaan met complexe wet- en regelgeving. (p.11)
  • Verandermanager Mariken Kooi deelt vier eigenzinnige inzichten hoe je draagvlak creëert in de organisatie voor verandering. (p.14)
  • We spraken Kostijn van Gerven (Pensioenfonds TNO), Daan Muusers (Bedrijfstakpensioenfonds Levensmiddelen) en Mathijs van Gool (Stichting Pensioenfonds Essity) over hun routes naar het nieuwe stelsel. (p.16)
  • Monique Sueters, CEO van AZL, beschrijft in haar column welke drie zaken van belang zijn om van verandering een succes te maken. (p.19)
  • Doorgewinterde projectmanager John Leunissen vertelt hoe hij AZL door een van onze belangrijkste projecten richting het nieuwe pensioenstelsel loodst. (p.20)

 

Veel leesplezier!

Het laatste pensioennieuws in uw inbox

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van actuele ontwikkelingen in de pensioenwereld, lees updates over het pensioenstelsel en nieuws van AZL.